X

“Εισβολή” στην Τράπεζα της Ελλάδος για τους πλειστηριασμούς

"Βόλτα" με παρεμβάσεις σε τράπεζες έκαναν διαδηλωτές, που κατέληξαν εγκλωβισμένοι στο κτήριο της ΤτΕ. Απόπειρα εισβολής και στο ΥΜΑΘ.

Ant1news

Μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών που διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας εισέβαλαν νωρίς το μεσημέρι στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος, την ώρα που σε ανάλογη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη, μέλη συλλογικοτήτων προσπάθησαν να εισβάλλουν στο ΥΜΑΘ κι ήρθαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς.

Όμως, η αντίδραση των φυλάκων τους ξάφνιασε, καθώς, με την είσοδο των διαδηλωτών, τους κλείδωσαν στο κτήριο, κλείνοντας τα προστατευτικά κάγκελα της εισόδου. Έξω από το κτήριο βρίσκονταν και αστυνομικές δυνάμεις. 

Προηγουμένως η ίδια ομάδα διαμαρτυρόμενων είχε μπει σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται στη γωνία Κοραή και Πανεπιστημίου, καθώς και σε υποκαταστήματα τραπεζών απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, καθώς και σε τράπεζα στην Πανεπιστημίου 31.

Σε ανακοίνωση του, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου «ενημερώνει ότι ο πλειστηριασμός για τον οποίο εξέφρασαν σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου τη δυσαρέσκεια τους με τις συνήθεις πλέον μεθόδους διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης συλλογικότητες, πρωτοστατούντος προσώπου με κορυφαίο πολιτειακό ρόλο στο παρελθόν, αφορά υψηλή οφειλή και είχε αναβληθεί καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Να σημειωθεί επίσης ότι για την αναβολή είχαν ενημερωθεί όλοι οι νόμιμοι εμπλεκόμενοι από την περασμένη Παρασκευή και ο πλειστηριασμός θα διενεργηθεί εν ευθέτω χρόνο. Για μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι συλλογικότητες με τη γνωστή πλέον συμπεριφορά τους δεν προσδίδουν κάτι ουσιαστικό στο κοινό συμφέρον. Με τον δρόμο που έχουν επιλέξει το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται!»