X

Αβραμόπουλος: η μετανάστευση δεν είναι ευρωπαϊκό ζήτημα αλλά διεθνές

«Πρέπει να συμμετάσχουν περισσότερες χώρες στην κοινή προσπάθειά μας» τόνισε ο Δημήτρης, στις επαφές που είχε στην Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ant1news

Έκκληση για ενεργότερη συμμετοχή στο μεγάλο θέμα της μετανάστευσης, ζήτησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στις συναντήσεις Κορυφής που είχε στην Νέα Υόρκη, με τον ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης και τον ΓΓ για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας.

«Πρέπει να συμμετάσχουν περισσότερες χώρες στην κοινή προσπάθειά μας καθώς η μετανάστευση έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις και δεν αποτελεί ευρωπαϊκό ζήτημα, αλλά είναι διεθνές» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο ίδιος ανέλυσε στους συνομιλητές του τις ενέργειες που έχει κάνει η ΕΕ, ως ηγέτιδας δύναμης, στο επίπεδο της μεταναστευτικής πολιτικής και όπως είπε, υπάρχουν ήδη αποτελέσματα στην Ευρώπη.

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η κατάσταση σε κάποια μέρη του κόσμου είναι απαράδεκτη, όπως για παράδειγμα στη Λιβύη και τη Συρία. Πρέπει να παράσχουμε στους ανθρώπους αυτούς ανθρωπιστική βοήθεια. Συνεργαζόμαστε εντατικά με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες» σημείωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης.