X

Κόντρες και αιχμές για την υπόθεση Novartis

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση. Νέο επεισόδιο Πολάκη - Γεωργιάδη, που έφτασε μέχρι και στις συνταγές για... ηρεμιστικά. Τι λέει τώρα ο Κουρουμπλής για το "Π.Κ".

Ant1news

Στα ύψη παραμένει η πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο την υπόθεση Novartis. Νέο επεισόδιο είχαμε και στον πόλεμο μεταξύ Πολάκη και Γεωργιάδη, που έφτασε μέχρι ... συνταγές για ηρεμιστικά.

Για ενορχήστρωση πολιτικής σκευωρίας με στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα αδιέξοδα σε οικονομία και εθνικά θέματα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση.

«Δεν θα επιτρέψω να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου ενώ έχουμε σε εξέλιξη μεγάλα εθνικά θέματα. Ο κ. Τσίπρας θέλει να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντίπαλους με μια οργανωμένη σκευωρία» είπε χαρακτηριστικά για την υπόθεση Novartis ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σκληρή "απάντηση" στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε το Μαξίμου. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζεται ότι "ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να επισκιάσει τις κραυγές του επίδοξου εκδοροσφαγέα, ο οποίος τυγχάνει να παραμένει και Αντιπρόεδρος της ΝΔ. Μας ενημέρωσε πως το σκάνδαλο Novartis είναι κατά τον ίδιο απλά μία υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος σε γιατρούς για να υπάρχει υπερσυνταγογράφηση και όχι μία υπόθεση μεταξύ άλλων και δωροδοκίας κυβερνητικών αξιωματούχων, όπως αναφέρουν και οι αμερικανικές αρχές. Αναρωτιόμαστε εάν τα πιστεύει και ο ίδιος αυτά που λέει".

"Κατεξοχήν πολιτικό σκάνδαλο" χαρακτηρίζει την υπόθεση Novartis ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Νέα Σελίδα”. «Σε ό,τι αφορά την πιθανή ποινική εμπλοκή πολιτικών προσώπων», σημειώνει πως είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ενδείξεις που καθιστούν εύλογη μια τέτοια εκτίμηση, και καθιστά σαφές πως "δεν είναι όμως δουλειά της Κυβέρνησης, αλλά των δικαστικών αρχών να εξατομικεύσουν αυτές τις ευθύνες".

Την ίδια ώρα μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Πολάκη και Γεωργιάδη με… συνταγές για ηρεμιστικά! «Προτείνω χλωροπρομαζίνη υδροχλωρική(Largactil η γενόσημο Zuledin) σε μεγάλες δόσεις και αναλόγως την ανταπόκριση βλέπουμε....» γράφει ο κ. Πολάκης στο Facebook προτείνοντας μια ουσία χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση ψυχωσικών καταστάσεων.

 

Είχε προηγηθεί και ανακοίνωση του Μαξίμου με την αναφορά ότι «ίσως πρέπει να δοκιμάσει κάποιο ηρεμιστικό, δε μπορεί, θα έχει και η Novartis». Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε σχετικά: «Εγώ θα του έλεγα να πάει σε άλλη εταιρεία πιο κοντινή από τη Novartis, πιο εγχώρια. Θα καταλάβει αυτός».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνει πως δεν υπάρχει καμία αναφορά του ονόματός του σε έγγραφο του FBI όπως κυκλοφορεί. "Επί μία εβδομάδα η παραπληροφόρηση τροφοδοτεί τη δημόσια κοινή γνώμη ότι σε έγγραφο του FBI υπάρχει η αναφορά «Π.Κ. πρώην Υπουργός Υγείας»" αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής και τονίζει πως "η μόνη αναφορά «Π.Κ. πρώην Υπουργός Υγείας» υπάρχει στο διαβιβαστικό έγγραφο της αρμόδιας εισαγγελέως που αφορά στη μηνυτήρια αναφορά των τριών Βουλευτών εναντίον μου".

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass για τη «Νέα Σελίδα», επτά στους δέκα πολίτες θεωρούν πως η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο.