X

Επίθεση του “Ρουβίκωνα” στη Novartis

Έσπασαν την πύλη με βαριοπούλα και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε γραφεία και τζαμαρίες.

Ant1news

Άγνωστοι επιτέθηκαν τη νύχτα στα κεντρικά γραφεία της Novartis στην Μεταμόρφωση Αττικής, στη σκιά της γνωστής υπόθεσης που κυριαρχεί στην επικαιρότητα.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν μια βαριοπούλα για να σπάσουν την πύλη και να εισέλθουν στον χώρο της εταιρείας.

Στη συνέχεια έσπασαν τζαμαρίες και περνώντας από την κεντρική είσοδο προκάλεσαν ζημιές σε γραφεία, πετώντας μπογιές και σπάζοντας τζαμαρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν περίπου 30. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με κείμενο του σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα του "Ρουβίκωνα".

 

Novartis Hellas: καταδικάζει την επίθεση, ενώ δεν κρύβει την ανησυχία της

Την έντονη ανησυχία της για την επίθεση στα γραφεία της εταιρείας στη Μεταμόρφωση εκφράζει η Novartis Hellas σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Παράλληλα, την καταδικάζει και απευθύνει έκκληση στις Αρχές να εγγυηθούν την ασφάλεια των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι μετά την επίθεση που έγινε σήμερα στις 6 π.μ. στα γραφεία της Novartis Hellas στη Μεταμόρφωση Αττικής. Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της επίθεσης παρά μόνο υλικές ζημιές τις οποίες δεν έχουμε αποτιμήσει ακόμη πλήρως.

H Novartis καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού ή καταστροφικής πράξης. Απευθύνουμε έκκληση στις ελληνικές Αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να εγγυηθούν την ασφάλεια των ανθρώπων μας, η προστασία των οποίων είναι προτεραιότητά μας. Η παροχή του ασφαλέστερου δυνατού εργασιακού περιβάλλοντος είναι δέσμευση της Novartis στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται.»