X

“Όχι” από Τσιρώνη-Δημαρά στη σύμβαση για τους υδρογονάνθρακες

Εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την εκχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα.

Ant1news

Τη διαφωνία τους με τις συμβάσεις που υπέγραψε το Δημόσιο με τις εταιρίες Total και Edison για την παραχώρηση της διεξαγωγής έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, εξέφρασαν στη Βουλή οι Οικολόγοι βουλευτές που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, και ο βουλευτής, Γιώργος Δημαράς, προειδοποιούν μάλιστα πως εάν ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία, οι ίδιοι θα καταψηφίσουν. Τη θέση των δύο βουλευτών εξέφρασε στην αρμόδια επιτροπή ο κ. Δημαράς, διευκρινίζοντας πάντως, ότι δεν αμφισβητούν την Κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, έκανε λόγο για συμφωνία-πρότυπο με τους δυο ενεργειακούς κολοσσούς, που ανοίγει το δρόμο για τις συμφωνίες οι οποίες θα ακολουθήσουν. «Οι συμβάσεις αυτές συνιστούν ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της», επεσήμανε.

Οι συμβάσεις αφορούν στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κέρκυρας και τις χερσαίες περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας, της Αιτωλοακαρνανίας και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.