X

Η “Λητώ” έπνιξε τη Θεσσαλία (βίντεο)

Σπίτι παρασύρθηκε στη Λάρισα, ενώ πλημμυρισμένος είναι σχεδόν όλος ο νομός Τρικάλων. Εκκενώσεις σπιτιών και απομάκρυνση ζώων.

Ant1news

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπου σημειώνονται βροχές, πλημμύρες και χιονοπτώσεις.

Στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην παραλία του δήμου Αγιάς, σημειώθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί λυόμενο σπίτι, στην περιοχή Βελίκα.

Το ευτυχές είναι ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο τα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στους δρόμους είναι πολλά, λόγω των κατολισθήσεων και των καθιζήσεων.

Στην Λάρισα επικρατεί μεγάλη ανησυχία, καθώς η στάθμη του Πηνειού ξεπέρασε τα 5 μέτρα, που είναι το όριο επιφυλακής που έχει θέσει δημοτική αρχή.

Πολλά είναι και τα πλημμυρισμένα σπίτια.

 

 

 

 

Την ίδια ώρα, στα ορεινά του νομού Λάρισας σημειώθηκε κατολίσθηση, μετά από χιονόπτωση που έπληξε το Μεγαλόβρυσο.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα και στον νομό Τρικάλων, όπου εκτός της υπέροχης εικόνας των χιονισμένων Μετεώρων, τα νερά έχουν προκαλέσει προβλήματα στα πεδινά.

 

 

 

Η στάθμη και η ορμητικότητα των νερών του Ληθαίου ποταμού, που περνά μέσα από την πόλη των Τρικάλων, έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Προβλήματα υπήρξαν χθες στη γέφυρα της οδού Αρραινού, καθώς και στον παλιό δρόμο Καρυών – Φαμουλίου, όπου υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας, αφού ο δρόμος πλημμύρισε.

Υπερχείλιση υπήρξε μετά τον περιφερειακό και το νερό διαχέονταν στα χωράφια.

 

 

 

Η κατάσταση όμως επιδεινώθηκε σήμερα και στο κέντρο της πόλης, όπου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι και δίκτυα όμβριων υδάτων.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις και απεγκλωβισμούς κατοίκων από τα σπίτια τους.

 

 

 

 

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα χωριά των Τρικάλων. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες ένα σπίτι κατέρρευσε και τρία εκκενώθηκαν, μετά από κατολίσθηση.

 

 

 

Σχεδόν σε όλα τα χωριά των Τρικάλων έχουν προκληθεί πλημμύρες σε σπίτια, σε σταβλικές εγκαταστάσεις, σε καλλιέργειες και φυσικά σε δρόμους.

Χθες με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση ανακοινώθηκε η ενίσχυση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με 67 εκατ. ευρώ.

Φωτογραφίες, βίντεο: trikalaola.gr, onlarissa.gr, larissanet.gr