X

Μάρδας: προτίθεμαι να επιστρέψω την επιδότηση ενοικίου

Οι εξηγήσεις του πρώην Υφ. Οικονομικών, ο οποίος έκανε χρήση της διάταξης για την οποία αποπέμφθηκε η Ράνια Αντωνοπούλου.

Ant1news

Την πρόθεση του να επιστρέψει το ποσό που έχει λάβει ως επιδότηση ενοικίου αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δημήτρης Μάρδας, ο ένας από τους τρεις εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς για τους οποίους υπάρχουν έγγραφα ότι έχουν δεσμευθεί ποσά για την επιδότηση των δαπανών διαμονής τους στην Αθήνα.

Ο κ. Μάρδας, αναφερόμενος στο ζήτημα που έφερε την αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπούλου και την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου απο την Κυβέρνηση, λέει πάντως ότι αντί για την κατάργηση της διάταξης, καλό θα ήταν να τεθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Η δήλωση του Δημήτρη Μάρδα

Για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το επίδομα ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών που ψηφίσθηκε από την Βουλή, θα ήθελα να δηλώσω ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπόψη στην εφαρμογή της διάταξης και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση. Βέβαια σημειώνεται ότι η ισχύουσα διάταξη, αποσκοπούσε στην ισότιμη μεταχείριση και μόνον, ως προς την αποζημίωση ενοικίου, μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης εκτός Αττικής  και  των υπουργών - βουλευτών. Σημειώνεται επίσης, ότι και στην περίπτωση των βουλευτών αποδεκτών της επιδότησης ενοικίου, δεν ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια. Τέλος, όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει, όταν ένας νόμος στην εφαρμογή του κρίνεται ακατάλληλος, οφείλουμε να τον διορθώσουμε ή και να τον καταργήσουμε.

Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, την οποία εύλογα προτίθεμαι να επιστρέψω.