X

Γεροβασίλη: χιλιάδες αιτήσεις για 138 θέσεις ΓΓ και Διευθυντών στο Δημόσιο

Παράταση στην διορία επί τάπητος με τους δανειστές. Τι ανέφερε η Υπουργός για την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Συνολικά 10.000 αιτήσεις για τις 138 θέσει μονίμων Γενικών Γραμματέων και διευθυντών στο Δημόσιο έχουν υποβληθεί στα πλαίσια των σχετικών προκηρύξεων, με την κυβέρνηση να ζητεί παράταση χρόνου από τους δανειστές, ώστε να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις.

Αρχικά η προθεσμία έληγε το Μάρτιο, όμως μετά από παράταση που ζητήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, αναβλήθηκε για το Μάιο όσο αφορά στους γενικούς διευθυντές και ως τον Ιούνιο για τους Γενικούς Γραμματείς, όπως δήλωσε σήμερα η Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως είπε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι δανειστές δείχνουν να κατανοούν ότι μόλις τέσσερις άνθρωποι από κάθε φορέα, δηλαδή από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τον ΑΣΕΠ, διαχειρίζονται το θέμα.

Σχετικά με την κινητικότητα στο Δημόσιο, σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος, εκτιμώντας ότι «με κυνήγι» θα βγουν οι χρόνοι. Εξήγησε δε ότι, οι υπηρεσίες σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αφήνουν κάποιοι να φύγουν. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να θέλει να φύγει από κάποιον Δήμο αλλά να μην το χορηγούνται τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Γι’αυτές τις τεχνικές καθυστερήσεις των φορέων προέλευσης θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση. Σύμφωνα με την Ο.Γεροβασίλη, οι δανειστές αναγνωρίζουν την προσπάθεια αυτήν.

Ερωτηθείσα για τα ζητήματα των βαρέων και ανθυγιεινών στο Δημόσιο και σε ποιες κατηγορίες θα υπαχθούν ή θα βγουν, απάντησε ότι είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Τέλος κληθείσα να απαντήσει σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό, είπε: «εγώ κάνω τη δουλειά μου, για αύριο έχω κανονισμένα ραντεβού».