X

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση κουκουλοφόρων σε καταστήματα της Ερμού

Ομάδα νεαρών έσπασε βιτρίνες πολλών μαγαζιών και προκάλεσε φθορές, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Αντιδράσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ant1news

"Γυαλιά καρφιά" τα έκαναν κουκουλοφόροι, το βράδυ της Τρίτης, στην Ερμού, καθώς προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές σε 11 καταστήματα κατά μήκος του εμπορικού δρόμου.

Πρόκειται για μια ακόμα κίνηση συμπαράστασης στον προφυλακισμένο κατηγορούμενο για τη συμμετοχή του στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και για την αποστολή τρομοδεμάτων σε πολιτικά πρόσωπα, Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, από τις φυλακές Λάρισας, ευρισκόμενος σε απεργία πείνας και δίψας για όγδοη ημέρα.

Το βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των κουκουλοφόρων στα καταστήματα της Ερμού, από όπου έφυγαν ανενόχλητοι, προκαλεί αίσθηση:

 

Νωρίτερα, αναρχικοί πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας “Η Αυγή”, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

"Η απαγωγή του συντρόφου από δυνάμεις των ΕΚΑΜ από τον Κορυδαλλό, όπου βρισκόταν για δικαστικούς λόγους, εξώθησε τους κρατούμενους σε εξέγερση. Αποτέλεσμα ήταν η προφορική δέσμευση του εκπροσώπου του υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη που βρέθηκε εκεί μετά από απαίτηση των εξεγερμένων κρατουμένων, ότι το αίτημα για μεταγωγή θα εξεταστεί τη Δευτέρα κατά προτεραιότητα από την ΚΕΜ" αναφέρουν οι καταληψίες.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι "από τη Δευτέρα είναι σαφές ότι υπάρχει μια καθυστέρηση με σκοπό την εξόντωση του συντρόφου. Υπεύθυνος για την καθυστέρηση αυτή είναι ο Ευτύχιος Φυτράκης, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για τη σύγκληση του συμβουλίου της ΚΕΜ, που θα εξετάσει το αίτημα. Απαιτούμε την άμεση μεταγωγή του συντρόφου στις φυλακές του Κορυδαλλού".

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Ντίνου Γιαγτζόγλου, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αφού καταγγέλλει ότι δεν έγινε δεκτός από τον ΓΓ, Αντιεγκληματικής Πολιτικής, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του πελάτη του, σε γραπτή δήλωση του και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η ολιγωρία σύγκλισης της της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, από τον κ. Γραμματέα, δημιουργεί συνθήκες έκθεσης κινδύνου ζωής ενός νέου ανθρώπου που βρίσκεται σε καθεστώς απεργίας πείνας και δίψας.

Καταγγέλλω την συμπεριφορά του σαν επικίνδυνη και καταχρηστική και επαναλαμβάνω το αίτημα και την παράκληση μου για άμεση σύγκληση της ΚΕΜ».

 

Ομάδα αναρχικών επιτέθηκε σήμερα στο γραφείο της καθηγήτριας του Παντείου, Χριστίνας Ζαραφωνίτου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ντίνο Γιαγτζόγλου.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η κυρία Ζαραφωνίτου στην Αστυνομία, οι νεαροί μπήκαν στο γραφείο της στο Πάντειο πανεπιστήμιο, την ώρα που η ίδια απουσίαζε και αφού έσπασαν την πόρτα προκάλεσαν φθορές.

Την υπόθεση χειρίζεται η Κρατική Ασφάλεια ενώ για το συμβάν οι νεαροί ανάρτησαν σχετική ανακοίνωση σε ιστοσελίδα που φιλοξενεί απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Παράλληλα, ομάδα κουκουλοφόρων που εξήλθε αιφνιδιαστικά από τον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας προς το κέντρο τοποθετώντας κάδους, έβαλε φωτιά σε έναν από αυτούς και πέταξε φέιγ βολάν υπέρ του αναρχικού φυλακισμένου απεργού πείνας.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη και για την επίθεση στο ΑΤ Καισαριανής και πάλι για τον «απεργό πείνας – δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου», τον 29χρονο του οποίου η μεταγωγή από τον Κορυδαλλό στις φυλακές της Λάρισας πυροδότησε κύμα αντιδράσεων από μερίδα αναρχικών.

Μια ημέρα αργότερα κρεμάστηκε πανό αλληλεγγύης για τον Γιαγτζόγλου έξω απο το κτίριο της σχολής Ιστορίας-Εθνολογίας που βρίσκεται απέναντι από την Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κομοτηνή, ενώ πανό αλληλεγγύης αναρτήθηκε και στη γέφυρα Κοκκινοπούλου στου Ζωγράφου.

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, στρέφει τα πυρά του στην Κυβέρνηση, αναφέροντας σε ανακοίνωση του «οι προστατευόμενες συλλογικότητες του κ. Τόσκα, για μια ακόμη φορά, επιδόθηκαν στην αγαπημένη τους ενασχόληση: Την καταστροφή καταστημάτων. Αυτή τη φορά χτύπησαν στον εμπορικότερο δρόμο της χώρας. Η σκανδαλώδης ανοχή της Κυβέρνησης στις έκνομες πράξεις τους έχει οδηγήσει στην απόλυτη καταρράκωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.  

Το τελευταίο διάστημα οι πολίτες έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με κρούσματα εντεινόμενης βίας, όπως η ρίψη χειροβομβίδας εναντίον Αστυνομικού Τμήματος, η έκρηξη με γκαζάκια σε τηλεοπτικό σταθμό και στην επιχείρηση της συζύγου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και η συνεχιζόμενη επαναστατική γυμναστική στα Εξάρχεια, όπου τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός. Και φυσικά ο απολύτως ασύδοτος Ρουβίκωνας συνεχίζει τις  καταδρομικές επιθέσεις.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – AΝΕΛ εξακολουθεί να αδιαφορεί για το πρόβλημα της ασφάλειας, επιλέγοντας να διατηρεί τις εκλεκτικές συγγένειές της με το περιθώριο. Τους λόγους τους γνωρίζει η ίδια. Οι πολίτες, όμως, δεν ανέχονται πλέον το καθεστώς της ανομίας που έχει επιβληθεί. Απαιτούν την εφαρμογή του νόμου και την άμεση και αποτελεσματική καταπολέμηση της βίας».

Σε δήλωση της, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου αναφέρει «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρακολουθεί ως απλός θεατής  τις επαναλαμβανόμενες πράξεις βίας και ανομίας των γνωστών «συλλογικοτήτων» που πλέον αποθρασύνθηκαν. Και μάλιστα παρά την πληροφόρηση που είχε γι’ αυτό.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η πολιτική του ηγεσία δεν θέλει και δεν μπορεί να οργανώσει την  πρόληψη και την  καταστολή τέτοιων ενεργειών, εκθέτοντας πλέον τα στελέχη και το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.! Ποιος θα αποζημιώσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν; Για αυτούς δεν υπάρχει ίχνος πολίτικης ευθιξίας! Προφανώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν φτάνει να ανασχηματιστεί, πρέπει να φύγουν όλοι μαζί!».