X

Στο νοσοκομείο ο Γιαγτζόγλου – “εκρηκτική” νύχτα

Επίθεση στο δικαστικό μέγαρο Ξάνθης. Επεισόδια στο Πολυτεχνείο και εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζα και αυτοκίνητα.

Ant1news

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν την Τετάρτη με τα σπασμένα μαγαζιά στην Ερμού, την κατάληψη στα γραφεία της «Αυγής» και τις επιθέσεις σε άλλους στόχους, από αντιεξουσιαστές και αναρχικούς σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, συνεχίστηκαν και το βράδυ.

Μετά την γνωστοποίηση της μεταφοράς του Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας, στο νοσοκομείο, εξαντλημένος από την απεργία πείνας και δίψας στην οποία βρίσκεται για ένατη μέρα σήμερα, πυροδότησε νέες αντιδράσεις.

Γύρω στις 11 το βράδυ της Τετάρτης, στόχος έγινε το δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης, όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα, προκαλώντας φθορές στην κεντρική είσοδο του κτιρίου και αποχώρησαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν στο σημείο.

Στην Πάτρα, η πορεία των αντιεξουσιαστών ολοκληρώθηκε γεμίζοντας με συνθήματα υποστήριξης στον 29χρονο, καταστήματα, τράπεζες και εκκλησίες.

Την σκυτάλη πήρε η Αθήνα, όταν γύρω στα μεσάνυχτα, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ, έξω από το Πολυτεχνείο.

Η νύχτα είχε και εμπρηστική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Άγνωστοι, τοποθέτησαν γκαζάκια και όταν εξερράγη ο μηχανισμός προκλήθηκε φωτιά, η οποία επίσης αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, αν υπάρχει σύνδεση με την υπόθεση Γιαγτζόγλου, προβληματισμός επικρατεί και για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε αυτοκίνητα, στην Κυψέλη, στα Λιόσια και την Αγία Βαρβάρα.

Καταδρομική επίθεση κατά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή πραγματοποίησαν άγνωστοι, τα ξημερώματα. Η επίθεση εκτιμάται ότι συμπεριλαμβάνεται στις σχετικές αντιδράσεις αντιεξουσιαστών για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Σημειώνεται, ότι δεν υπάρχουν συλλήψεις για την ώρα.