X

Ορκίστηκαν τα μέλη της κυβέρνησης

Το «πατρικό» χαστούκι Τσίπρα στον Ηλιόπουλο, η συμβουλή Βίτσα προς τον κ. Κουβέλη και το σχόλιο του πρωθυπουργού για την κα Τζούφη.

Ant1news

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν λίγο μετά τις 12:00 τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά το μίνι ανασχηματισμό που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δημήτρης Βίτσας, Γιάννης Δραγασάκης Φώτης Κουβέλης, Νάσος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Στρατής και Μερόπη Τζούφη ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, τα νέα μέλη της κυβέρνησης υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Διορισμού τους και ακολούθησε η καθιερωμένη φωτογραφία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Πρώτος μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Βίτσας και τελευταία στις 12.30 ακριβώς η κα Τζούφη. Προς συμπαράσταση του κ. Ηλιόπουλου παραβρέθηκαν στην ορκωμοσία η Θεανώ Φωτίου και ο Τάσος Πετρόπουλος.

Στα μικρά και περίεργα της τελετής πρέπει να αναφερθεί το «πατρικό» χαστούκι Τσίπρα στον Ηλιόπουλο και η ενημέρωση Βίτσα προς τον κ. Κουβέλη ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο "αρχηγός" των Ενόπλων Δυνάμεων και πρέπει να ενημερώνεται απευθείας». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ψιθύρισε στον κ. Παυλόπουλο ότι η κα Τζούφη θα προάγει τα γράμματα…

 

"Συγκινήθηκα, δεν το περίμενα", δήλωσε η νέα υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία. Όπως είπε στους δημοσιογράφους, για την ίδια ήταν σαν μια επιστροφή στην παιδική της ηλικία, όπου προσπαθούσε να είναι καλή μαθήτρια και να εξελίσσεται.

"Στο υπουργείο θα εργαστούμε συλλογικά. Κρίσιμος παράγοντας για την υλοποίηση των σχεδιασμών μας θα είναι η αξιοποίηση του ικανότατου ανθρώπινου δυναμικού του σε όλα τα επίπεδα" τόνισε ο Δημήτρης Δραγασάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ακολουθούν οι τελετές παραλαβής – παράδοσης εκτός από εκείνη στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η εν λόγω τελετή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι.

 

Η τελετή είχε προγραμματιστεί αρχικά για σήμερα, ωστόσο με ορθή επανάληψή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου ενημέρωσε ότι η παράδοση-παραλαβή θα γίνει αύριο.

Ο Φώτης Κουβέλης, που αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, μετά την ορκωμοσία του βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.