X

Δανειστές: η Αθήνα δεσμεύθηκε για έγκαιρη υλοποίηση μεταρρυθμίσεων

Τι αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του κουαρτέτου, μετά από την ολοκλήρωση του α΄ γύρου των επαφών για την δ΄ αξιολόγηση. Υπάρχουν εκκρεμότητες, λέει το EWG.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

«Διεξήχθησαν εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με μεταρρυθμίσεις που αποτελούν μέρος των προγραμμάτων του ΕΜΣ και του ΔΝΤ», αναφέρει κοινή δήλωση του κουαρτέτου των δανειστών.

Όπως σημειώνουν, «οι εργασίες θα συνεχιστούν τις προσεχείς εβδομάδες για να προχωρήσουμε περαιτέρω και να τις ολοκληρώσουμε».

«Οι ελληνικές αρχές ανέλαβαν τη δέσμευση να υλοποιήσουν τις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη ολοκλήρωση της 4ης αναθεώρησης του προγράμματος ΕΜΣ, με σκοπό την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος», καταλήγουν οι δανειστές, δείχνοντας ότι θα είναι εξαιρετικά πυκνή η αλληλογραφία Αθήνας – επικεφαλής κλιμακίων, με την οποία θα συνεχιστεί εξ αποστάσεως η διαπραγμάτευση.

Η ελληνική πλευρά, με δηλώσεις κορυφαίου αξιωματούχου του ΥΠΟΙΚ. έχει θέσει ως ορόσημο την 21η Ιουνίου 2018

Euroworking Group: Υπάρχουν εκκρεμότητες στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό ζήτημα βρίσκεται σε θετική τροχιά στο πλαίσιο των συζητήσεων στο Euroworking Group σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, ωστόσο υπάρχουν εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Όπως ανέφεραν πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο των εργασιών του Euroworking Group. Σχετικά με τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης (Ελληνικό και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί), οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κατάσταση κρίνεται σε γενικές γραμμές θετική.

Όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι ικανοποιητική και έχει επιτευχθεί σχετικά καλή πρόοδος

Για το Ελληνικό, σημείωναν ότι υπάρχει ικανοποίηση, μετά το «πράσινο φως» του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επένδυση στο Ελληνικό.