X

Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στην Πατησίων

Καρέ καρέ η καταστροφική εξόρμηση νεαρών που βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ. Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη δράση των αντιεξουσιαστών...

Ant1news

Συνεχίζονται οι συντονισμένες επιθέσεις από αντιεξουσιαστές, στο όνομα του προφυλακισμένου αποστολέα των τρομοδεμάτων, Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, με αφορμή την επίθεση σε καταστήματα στην οδό Πατησίων, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο εισαγγελέας παρενέβη με αφορμή το περιστατικό που έγινε λίγο νωρίτερα, από ομάδα δραστών, η οποία φέρεται να βγήκε από κτίριο της ΑΣΟΕΕ και να επιτέθηκε σε γύρω καταστήματα και στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, σπάζοντας βιτρίνες με πέτρες, καδρόνια και λοστούς. Σύμφωνα με καταγγελίες, η ομάδα των δραστών μετά την επίθεση επέστρεψε στον πανεπιστημιακό χώρο.

Η έρευνα, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, έχει στόχο να καταγράψει αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα και εφόσον καταστεί εφικτό να εντοπίσει τους δράστες.

 

Εν τω μεταξύεπιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤσημειώθηκαν από νεαρά άτομα, αργά το βράδυ, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Από τις επιθέσεις δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Παράλληλα, αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από γκαζάκια, εξερράγη στις 5.30 τα ξημερώματα, στην είσοδο κτιρίου όπου στεγάζονται γραφεία του υπουργείου Πολιτισμού, στην πλατεία Καρύτση. Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην πρόσοψη, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

 

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν έκανε σωστά τη δουλειά της κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων που έγιναν από αναρχικούς και αντιεξουσιαστές σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. 

 κ. Τόσκας δήλωσε ότι είναι θυμωμένος και οργισμένος, γιατί υπήρχε σαφές επιχειρησιακό σχέδιο, με λεπτομερείς οδηγίες, το οποίο όμως δεν ακολουθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.