X

Παραίτηση Τόσκα μετά τα έκτροπα στην Πατησίων ζητά η αντιπολίτευση

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Αν. Υπ. Προστασίας του Πολίτη εξαπολύουν τα κόμματα.

Ant1news

Το μπαράζ επιθέσεων σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, αλλά και οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού, Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, που στρέφονται κατά της αστυνομίας, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στην Πατησίων, δήλωσε ότι «το σημερινό κατάντημα είναι αποτέλεσμα της διαρκούς σκανδαλώδους ανοχής της Κυβέρνησης προς τις δήθεν συλλογικότητες με τις οποίες τη συνδέουν εκλεκτικές συγγένειες. Άλλωστε οι ίδιοι ομολογούν ότι πρόκειται για “δικά τους παιδιά”.

Την ανοχή της Κυβέρνησης εκμεταλλεύονται τώρα και οι συλλογικότητες του αναρχοεξουσιαστικού χώρου. Ο κ. Τόσκας, που κατήργησε την ομάδα άμεσης επέμβασης “Δέλτα” κατ’ απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να εγκαλεί τους αστυνομικούς, ας αναλάβει, επιτέλους, την ευθύνη».

Γεννηματά: ο Τόσκας θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ζητά την παράιτηση του Νίκου Τόσκα.

Όπως δηλώνει "για μια ακόμη φορά τα φαινόμενα βίας έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.   Άτομα και συλλογικότητες που αυτοαποκαλούνται «αλληλέγγυοι» επιδίδονται συστηματικά σε καταστροφές περιουσιών, απειλούν και επιχειρούν να εκβιάσουν την πολιτεία. Τα  θύματα είναι γνωστά και πάντα τα ίδια: Οι απλοί απροστάτευτοι πολίτες,  ο κόπος και το βιός  τους που καταστρέφεται.

Η Κυβέρνηση και πάλι εμφανίζεται αδύναμη και ανεκτική, δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ασύδοτη δράση «δικών της παιδιών». Είναι πρωτοφανής για ευνομούμενο κράτος δικαίου αυτή η ανοχή και η προκλητική αδιαφορία στην βία και την ανομία. Η ευθύνη βαρύνει εξ ολοκλήρου την Κυβέρνηση. Ο κ. Τόσκας έπρεπε προ πολλού να είχε παραιτηθεί ή αποπεμφθεί.

Ο κ. Τσίπρας τον στηρίζει και σε ρόλο παρατηρητή  αδιαφορεί και περιφρονεί τα  βασικά συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών της χώρας. Καταδικάζουμε για μια ακόμη φορά τη βία και την ανομία. Στεκόμαστε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας. Καλούμε επιτέλους τον Πρωθυπουργό και την  κυβέρνηση να ανταποκριθούν  στο στοιχειώδες καθήκον  για την  προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και  την κοινωνική ειρήνη". 

Το Ποτάμι: να τελειώσει το φλερτ με την ανομία

«O κ. Τόσκας άφησε τους μήνες να περνούν καλοπιάνοντας και κανακεύοντας τους μπαχαλάκηδες που πλιατσικολογούν και καταστρέφουν τις πόλεις μας, στο όνομα δήθεν κάποιων ιδεολογιών. Και τώρα που η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο ο κύριος υπουργός κλαίει και οδύρεται. Είναι μάλλον αργά. Η κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου από συμμορίες κουκουλοφόρων, τα άβατα που έχουν στηθεί, οι καταδρομικές επιθέσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, η ατιμωρησία των βανδάλων έχουν δημιουργήσει γερές βάσεις ανομίας στη χώρα μας. Η ανασφάλεια των πολιτών κάθε μέρα μεγαλώνει. Ο κ.Τσίπρας οφείλει να αποπέμψει τον κ.Τόσκα, αν βέβαια θέλει να αντιστρέψει την ροή των πραγμάτων. Και το υπουργείο πρέπει να το αναλάβει ένα πρόσωπο που θα έχει σκοπό την προστασία του πολίτη και όχι το φλερτ με τις κάθε λογής χουλιγκανικές ομάδες», αναφέρει Το Ποτάμι. 

Ο ίδιος ο Νίκος Τόσκας πάντως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ρίχνει τις ευθύνες στην ηγεσία της Αστυνομίας: