X

Εισβολή διαδηλωτών στο Υπουργείο Παιδείας (βίντεο)

Πήδηξαν τα κάγκελα. Εφθασαν στο γραφείο του Γαβρόγλου. Χημικά απο τα ΜΑΤ. Εισβολή και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη.

Ant1news

Εισβολή στο Υπουργείο Παιδείας έκαναν λίγο μετά τις 14:00 εκπαιδευτικοί και φοιτητές, στην διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας περίπου 1.000 ανθρώπων, με αίτημα την πρόσληψη μονιμων εκπαιδευτικών.

Αρκετοί απο τους διαδηλωτές πήδηξαν τα κάγκελα του Υπουργείου, διέσχισαν τον προαύλιο χώρο και εισέβαλαν στο κτήριο, φθάνοντας μέχρι και το γραφείο του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος όμως απουσιάζει.

Οι εισβολείς συνεπλάκησαν με δυνάμεις της Αστυνομίας, άνδρες της οποίας έκαναν και ρίψη χημικών, ωστόσο αρκετοί απο τους διαμαρτυρόμενους κατάφεραν να μπουν στο κτήριο και να φθάσουν ως την πόρτα του Κώστα Γαβρόγλου.

Λίγο αργότερα αποχώρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από το χώρο του υπουργείου Παιδείας και άνοιξαν οι πύλες. Οι διαδηλωτές έχουν εισέλθει στο προαύλιο και το κτίριο του υπουργείου, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στην Θεσσαλονίκη, ομάδα διαδηλωτών, εισέβαλλε στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ .

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του «καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, έξω από το υπ. Παιδείας, σε διαδηλωτές αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στο τέλος της σχολικής χρονιάς χάνουν τη δουλειά τους και γι’ αυτό ζητούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Η όξυνση της καταστολής και ο ζήλος της αστυνομίας σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, δείχνει ποιον θεωρεί εχθρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και που προσανατολίζει τη δράση της αστυνομίας».