X

“Πάρτι” με μολότοφ στο Πολυτεχνείο

Νύχτα επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, παρά την αποκλιμάκωση της έντασης με την απόφαση για "μετακόμιση" του Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό.

Ant1news

Νέα ένταση σημειώθηκε το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω και γύρω από το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαρά άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις με μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων κατά την διάρκεια της νύχτας. Η πρώτη έγινε στις 23.30, η δεύτερη στις 00.30, ενώ σημειώθηκε ακόμα μία περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα. Η οδός Πατησίων έμεινε κλειστή για μία σχεδόν ώρα.

Από τις επιθέσεις δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ωστόσο η αστυνομία προχώρησε σε δυο συλλήψεις.

Πάντως, πολλοί δεν περίμεναν ότι θα υπάρξει νέος γύρος έντασης μετά την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να «ικανοποιηθεί» το αίτημα των αντιεξουσιαστών, που έχουν προκαλέσει σειρά επεισοδίων σε ένδειξη αλληλεγγύης στον κατηγορούμενο για τα τρομοδέματα Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, σε λίγες ημέρες θα γίνει η μεταγωγή του στις Φυλακές Κορυδαλλού, από τις Φυλακές Λάρισας όπου κρατείται. 

Μάλιστα, μετά την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και την λήξη της απεργίας πείνας από τον Γιαγτζόγλου η κατάσταση φάνηκε να εκτονώνεται, αφού μετά από τέσσερις ημέρες έληξε η κατάληψη στην πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ματαιώθηκε και η πορεία που είχαν προγραμματίσει για το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας αντιεξουσιαστές, όπου υπήρχαν φόβοι ότι θα σημειωθούν έκτροπα.