X

Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης στη θέση του Λιαργκόβα

Αντιδράσεις από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για τον διορισμό του κ. Κουτεντάκη στη θέση του επικεφαλής  του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Ant1news

«Δεν ψάχνουμε απολίτικους». Με αυτή τη φράση ο Πρόεδρος της Βουλής σχολίασε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την επιλογή Φραγκίσκου Κουτεντάκη στη θέση του συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

«Έχει εμπειρία και άποψη, έτσι όπως δημόσια την έχει εκθέσει και δεν είναι ένας ουδέτερος άνθρωπος», σημείωσε ο Νίκος Βούτσης μετά τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη και την αποχώρηση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου από τη ΔΗΣΥ.

Η επιλογή του Φραγκίσκου Κουτεντάκη συζητήθηκε στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής. Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, καταψήφισαν ΝΔ και Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» είπαν ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Ο Νίκος Βούτσης ήταν ιδιαίτερα οξύς απέναντι στη ΝΔ με αφορμή τη δήλωση Σπυράκη. Εξέφρασε την έκπληξή του για την φράση «η ΝΔ, όχι μόνο δεν αποδέχεται αυτούς τους κομματικούς διορισμούς, αλλά θα αποκαταστήσει την αξιοκρατία και τη νομιμότητα την επομένη των εκλογών», λέγοντας πως είναι αδιανόητο να λέγονται αυτά. «Ποιος απειλεί ποιον;», αναρωτήθηκε και υποστήριξε πως όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας δεν απομάκρυνε στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν αναλάβει «κατ’  ανάθεση» καθήκοντα.

Σε ότι αφορά στις ενστάσεις του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ότι δεν δόθηκαν στην Επιτροπή Κανονισμού και τα 10 βιογραφικά των υποψηφίων, είπε ότι κινήθηκε βάσει Κανονισμού. Σημείωσε δε, ότι δεν θεωρεί σκόπιμο αλλαγές στον Κανονισμό. Συμπλήρωσε ωστόσο, πως θα εκτιμήσει κάτι τέτοιο αν ο κ. Κουτεντάκης δεν συμπεριφερθεί θεσμικά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται παραίτηση του Φραγκίσκου Κουτεντάκη από τη θέση του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών και υπεύθυνος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.