X

Πλειστηριασμοί: ένταση και επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών

"Άναψαν τα αίματα" έξω από συμβολαιογραφείο. Έπεσαν χημικά. Έρευνα της ΕΛΑΣ μετά τις αναφορές για τραυματίες. Ένταση και στην Θεσσαλονίκη.

Ant1news

Ένταση επικράτησε έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Καποδιστρίου 18, στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Λαϊκής Ενότητας Ενότητας και του κινήματος «Δεν πληρώνω», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Τα αίματα άναψαν όταν η αστυνομία είπε στους διαδηλωτές ότι στο συμβολαιογραφείο θα έπρεπε να ανέβουν μόνο ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Εκείνοι αρνήθηκαν καθώς είχαν ζητήσει να ανέβει αντιπροσωπεία, που θα περιελάμβανε οπωσδήποτε κάποιο μέλος από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο όταν ένας ένοικος της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το γραφείο, θέλησε να μπει σε αυτήν και εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Τότε φαίνεται να προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και στους αστυνομικούς, που άρχισαν να απωθούν τους διαδηλωτές.

Λίγη ώρα αργότερα τα επεισόδια γενικεύθηκαν καθώς όπως καταγγέλλει μέλος του "Κινήματος κατά των πλειστηριασμών" οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούσαν με τις ασπίδες τους όσους προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το κτίριο.

 

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές οι άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να χτυπάνε αδιακρίτως και έκαναν χρήση χημικών.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν τρία άτομα, δύο μέλη της ΛΑΕ τα οποία μεταφέρθηκαν στο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα και μια γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Έρευνα της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια 

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τα επεισόδια μετά τις αναφορές για τραυματίες. Παράλληλα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάσσεται διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης. Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για τραυματισμούς ιδιωτών και αστυνομικών, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Ανάλογη διαδικασία θα ακολουθήσουν οι αρμόδιες Αρχές στην Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι στην πόλη.

 

 

 

 

 

Μπλόκα και από το ΠΑΜΕ

Νωρίτερα, μπλόκο σε συμβολαιογραφικό γραφείο σε κτήριο της Σταδίου πραγματοποίησαν δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν μπει στη στοά στην οποία βρίσκεται η είσοδος του γραφείου και ήρθαν αντιμέτωπα με άνδρες των ΥΜΕΤ.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και  «εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ' του λαού του βιός» και στη συνέχεια αποχώρησαν με κατεύθυνση άλλο συμβολαιογραφείο.

 

 

 

 

Επεισόδια και στην Θεσσαλονίκη 

Μεγάλη ένταση επικράτησε έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Ι.Δραγούμη 4 στην Θεσσαλονίκη.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην είσοδο του γραφείου, όπου διεξάγονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς, ζήτησαν να ανέβει στο γραφείο ολογομελής αντιπροσωπεία τους, αλλά δεν το επέτρεψαν οι αστυνομικές δυνάμεις.