X

Η κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη, το “όχι” στην Προανακριτική και οι “διαρροές” του ΣΥΡΙΖΑ για τους υπουργούς του

Τι λέει η Κουμουνδούρου για τις "παραπάνω" ψήφους κατά των Πολάκη, Κουρουμπλή και Ξανθού.

Ant1news

 

Τις δικές του εξηγήσεις, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω κοινοβουλευτικών πηγών, για τις παραπάνω από τις αναμενόμενες ψήφους που βρέθηκαν στις κάλπες για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά τριών υπουργών του, απόδειξη ότι πολλού βουλευτές του κόμματος ψήφισαν ενάντια στους κ. Πολάκη, Ξανθό και Κουρουμπλή.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι «είναι προφανές ότι αρκετοί βουλευτές έριξαν την ψήφο τους σε λάθος κάλπη, με αποτέλεσμα κάποιες ψήφοι να βρεθούν σε κάλπες που δεν έπρεπε και να θεωρηθούν άκυρες».

Οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΑΠΕ, ισχυρίστηκαν ότι:

  • Στην κάλπη για τον κ. Κουρουμπλή βρέθηκαν 29 άκυρα, από τα οποία τα 9 ήταν ψηφοδέλτια για τους υπουργούς Ξανθό και Πολάκη.
  • Στην κάλπη για τον κ. Ξανθό βρέθηκαν 33 άκυρα, από τα οποία τα 12 ήταν ψηφοδέλτια για τους υπουργούς Κουρουμπλή και Πολάκη.
  • Στην κάλπη για τον κ. Πολάκη βρέθηκαν 31 άκυρα, από τα οποία 9 ήταν ψηφοδέλτια για τους Κουρουμπλή και Ξανθό.

Διαφορετικά απο την επίσημη γραμμή του κόμματος του ψήφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στηρίζοντας την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Η πρόταση της ΝΔ για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής τελικώς «δεν πέρασε» από την Βουλή, μετά από σφοδρή σύγκρουση εφ΄ όλης της ύλης των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Η σύγκρουση είχε και «β’  ημίχρονο», σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα, με αιχμή την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο από τους Τούρκους και την υπόθεση του αιτήματος έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία.