X

Καμμένος: κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία η Ελλάδα

Προειδοποιεί μέσω της εφημερίδας Liberation ο υπουργός Άμυνας. "Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας", τονίζει.

Ant1news

Για πιθανότητα θανατηφόρου ατυχήματος με την Τουρκία προειδοποιεί ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation.

«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροπλάνα έξω από τον εναέριο χώρο μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, η Ελλάδα είναι κατά βάση στο έλεος ενός ατυχήματος το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεκταθεί στην ακτοφυλακή, στο ναυτικό.

"Με την παραβίαση των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, που είναι τόσο ελληνικός όσο και ευρωπαϊκός, η Άγκυρα προσπαθεί επίσης να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη, και γι’ αυτό η Αθήνα αναφέρει κάθε περιστατικό σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ" πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι "είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας, που είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή". 

Ο κ. Καμμένος βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο. Αρχικά θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ στις 18:00 θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Γ`, στην Πάφο, στο φιλολογικό μνημόσυνο του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Ομιλητής στην ίδια εκδήλωση θα είναι και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.