X

Πέθανε ο Hubert de Givenchy

Ο διάσημος σχεδιαστής, που έντυσε σπουδαίες προσωπικότητες όπως η Audrey Hepburn και η Jackie Kennedy, "έφυγε" από τη ζωή.

Ant1news

Ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας Hubert de Givenchy, γνωστός για την καθιέρωση του “Little black dress” και το στάιλινγκ της Audrey Hepburn και της Jackie Kennedy, «έφυγε» το Σάββατο από τη ζωή στα 91 του χρόνια.

Ο Givenchy καθιέρωσε το πρότυπο της κομψής γυναίκας του 1950 και 1960, το οποίο επηρέασε τις ενδυματολογικές επιλογές τόσο της βασίλισσας, όσο και των αξιωματούχων ανά τον κόσμο.

Ο στενός του συνεργάτης και σύντροφος, Philippe Venet, ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατό του από τον διάσημο Οίκο Givenchy, κάνοντας γνωστό ότι ο αγαπημένος σχεδιαστής πέθανε ήσυχα στον ύπνο του, σε έναν υπέροχο πύργο στο Παρίσι όπου ζούσαν μαζί.

«Είναι μεγάλη η θλίψη μας που πρέπει να ενημερώσουμε ότι ο Hubert Taffin de Givenchy πέθανε» αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία προσθέτει ότι τα αγαπημένο του ανίψια μοιράζονται τον πόνο τους με τον κ. Venet.

Γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου 1927 στο Beauvais της Γαλλίας, από οικογένεια με βενετσιάνικες ρίζες, μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με καλλιτεχνικές ανησυχίες.

 

Το 1937 κι αφού έχει παρακολουθήσει μια έκθεση στο Παρίσι, αποφάσισε να ασχοληθεί με το σχέδιο μόδας. Φοιτά στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού και κάνει τα πρώτα του σχέδια για τον Jacques Fath το 1945, ενώ μαζί με τους ακόμη άγνωστους τότε Pierre Balmain and Christian Dior εργάζεται για τους Robert Piguet και Lucien Lelong (1946).

Το 1952 ο Givenchy αποφασίζει να ιδρύσει το δικό του οίκο μόδας, στο Plaine Monceau στο Παρίσι. Το ύφος του σημαδεύτηκε από καινοτομία, σε αντίθεση με τα πιο συντηρητικά σχέδια του οίκου Dior. Στα 25, ο Givenchy ήταν ο νεότερος σχεδιαστής της προοδευτικής σκηνής μόδας του Παρισιού.