X

Κουβέλης στους γονείς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών: Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν (βίντεο)

Ξέσπασε η μητέρα του λοχία Κούκλατζη, ενώπιον του Αν. Υπ. Εθνικής Άμυνας.

Ant1news

Με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης επί 12 ημέρες, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στον Έβρο, συζήτησε με τους γονείς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν όσο το δυνατό συντομότερα τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην χώρα.

«Αντιλαμβάνομαι ότι είστε γονείς και πονάτε αλλά να ξέρετε ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν στη χώρα. Η διαβεβαίωσή μας είναι δεδομένη πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και να ξέρετε ότι το κάνουμε» είπε ο κ. Κουβέλης με τη μητέρα του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη να ξεσπάει μπροστά στις κάμερες.

Η κ. Κούκλατζη απευθυνόμενοι στον κ. Κουβέλη είπε: «Αν ήταν το δικό σας παιδί κύριε Κουβέλη τι θα κάνατε; Τι περισσότερες προσπάθειες θα κάνατε;»

 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, ο οποίος συναντήθηκε με τις οικογένες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μαζί με τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή «οι προσπάθειες συνεχίζονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και αναμένουμε να είναι γρήγορη η επιστροφή των δύο παιδιών».

 

 

Νωρίτερα, μιλώντας στο "Καλημέρα Ελλάδα" ο θείος του Δημήτρη Κούκλατζη, ανέφερε ότι οι γονείς προετοίμασαν τα παιδιά τους ότι μπορεί να είναι μακροχρόνια η κράτησή τους.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά από την ημέρα της σύλληψής τους, οι δύο στρατιωτικοί είχαν την ευκαιρία να δουν τους γονείς τους και να έχουν σωματική επαφή μαζί τους, αφού η χθεσινή τους συνάντηση έγινε χωρίς το διαχωριστικό τζάμι που προβλέπουν οι κανονισμοί.