X

Ιβάν Σαββίδης: Ζητώ συγγνώμη - Δεν απείλησα κανέναν

Τι δηλώνει ο μεγαλομετόχος του ΠΑΟΚ για την ένοπλη εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα σε βάρος του.

Ant1news

Ανακοίνωση για τα έκτροπα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, όπου εισέβαλε φέροντας επάνω του ένα πιστόλι και συμφωνα με το φύλλο αγώνα απείλησε τον διαιτητή της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, εξέδωσε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος προκάλεσε την διακοπή του πρωταθλήματος και πιθανώς ποδοσφαιρικό "Grexit", σύμφωνα με όσα αφήνει να εννοηθούν ο Υφ. Αθλητισμού που μίλησε στον ΑΝΤ1.

Ο μεγαλομέχος του ΠΑΟΚ αφού ζητά "συγγνώμη από την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα", λέει ότι είναι λυπημένος για ότι έγινε, αναγνωρίζοντας - όπως υποστηρίζει - ότι δεν είχε δικαίωμα να βγει στον αγωνιστικό χώρο "κατ΄ αυτόν τον τρόπο", αποδίδοντας ωστόσο την ένταση του σε συναισθηματική φόρτιση απο την γενικευμένη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και το σφύριγμα του διαιτητή για την επίμαχη φάση με το γκολ στο 89΄ (δείτε τι γράφει το φύλλο αγώνα).

Ο Ιβάν Σαββίδης λέει ότι δεν ήθελε να διαπληκτιστεί και υποστηρίζει, αντίθετα με όσα λέει ο διαιτητής του αγώνα, ότι δεν απείλησε κανέναν. Σχεδόν την ίδια στιγμή που εξεδόθη η ανακοίνωση του, έγινε γνωστή η κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και της φρουράς του 

Η ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη

Αξιότιμοι κύριοι ,

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.

Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον  αγωνιστικό χώρο κατ´αυτόν τον τρόπο.

Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων,  που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα.

 

Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν.

Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.

Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.

Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη.

​​Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης

Πρώτη εμφάνιση Σαββίδη μετά τα έκτροπα στην Τούμπα


 

Τετ α τετ με τον Ιβάν Σαββίδη είχαν, το απόγευμα της Τρίτης, οι αρχηγοί του ΠΑΟΚ, θέλοντας να εκφράσουν τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους.

Μετά το τέλος της προπόνησης, οι "ασπρόμαυροι" πήραν την πρωτοβουλία να επισκεφτούν τον πρόεδρο της ομάδας του Δικεφάλου στην έδρα του στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ...

FIFA: ερχόμαστε στην Αθήνα, απαιτούμε ασυμβίβαστη λύση

«Η FIFA απαιτεί μία ασυμβίβαστη και ισχυρή προσέγγιση στην προσπάθεια εξολόθρευσης όλων των μορφών βίαιων πράξεων στο ποδόσφαιρο» τονίζει ο Μπγιόρν Βασάλο στην απαντητική επιστολή προς στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

«Tο ενδεχόμενο ενός μεγάλου Grexit από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ίσως είναι μία λύση», υποστήριξε ο Υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, τονίζοντας πως όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μετατραπεί σε «μια αρρωστημένη κατάσταση, στα όρια της παρανομίας».