X

Ρόνι Όρεν: Ο μοναδικός Ισραηλινός Καλλιτέχνης Clay Animation στην Αθήνα

Ο διεθνώς καταξιωμένος δάσκαλος και δημιουργός του clay-animation, Ρόνι Όρεν προσκεκλημένος του φεστιβάλ animation Athens Animfest 2018.

Ant1news

Ο Ρόνι Όρεν, διεθνώς καταξιωμένος δάσκαλος και δημιουργός του clay-animation, τη δημιουργία animation με πλαστελίνη και καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Μπετσαλέλ της Ιερουσαλήμ, θα επισκεφθεί στην Αθήνα, από 16 έως 18 Μαρτίου, προσκεκλημένος του φεστιβάλ animation Athens Animfest 2018. 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα παρουσιάσει το έργο του και το έργο των φοιτητών του, ενώ θα πραγματοποιήσει και σειρά σεμιναρίων, εργαστηρίων και master class για την μοναδική του τέχνη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στον AKTO, και στο Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας. Επίσης, ο Ρόνι θα επισκεφθεί την Ογκολογική Μονάδα «Μαριάννα Βαρδογιάννη - Ελπίδα» του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» για να προσφέρει χαρά στους μικρούς νοσηλευόμενους, δημιουργώντας μαζί τους χαριτωμένα φυτά και ζώα από πολύχρωμες πλαστελίνες.

 

Ο Ρόνι Όρεν γεννήθηκε στο Ισραήλ το 1953. Είναι καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Μπετσαλέλ της Ιερουσαλήμ και είναι διάσημος ως claymator, δημιουργός  και καθηγητής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ιερουσαλήμ. Είναι δημιουργός περισσότερων από 500 ταινιών μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων από πηλό και πλαστελίνη και 30 βιβλίων για παιδιά που έγραψε και εικονογράφησε. Επινόησε την τεχνική Clayground, μια μοναδική μέθοδο χρήσης πηλού και πλαστελίνης για τη δημιουργία ταινιών κινούμενων σχεδίων (clay-animation). Η τεχνική και τα βιβλία του Rony είναι αναγνωρισμένα σε διεθνές επίπεδο.