X

“Ντου” κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά – Επιτέθηκαν σε καθηγήτρια

Οι κουκουλοφόροι μπήκαν κατά την διάρκεια του μαθήματος στο Πανεπιστήμιο. Επιτέθηκαν στην καθηγήτρια και την απείλησαν με "χειρότερα".

Ant1news

Επίθεση σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά από ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, που εισέβαλε σε αίθουσα διδασκαλίας και ενώ ήταν σε εξέλιξη μάθημα με καθηγήτρια την Μαίρη Μπόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι περιέλουσαν με μπογιές την κ. Μπόση και της είπαν πως όταν ξανάρθουν «θα πάθει χειρότερα».

«Δεν με χτύπησαν, ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς. Η αίθουσα έγινε χάλια με τις μπογιές και χρειάστηκε να διακόψουμε το μάθημα. Ηταν μια μικρή ομάδα που εισέβαλε, δεν μας είπαν ποιοι ήταν, ήταν μία από τις συνηθισμένες επιθέσεις», δήλωσε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 η καθηγήτρια Μαίρη Μπόση.

«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία, ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο» υπογράμμισε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καταδικάζοντας το περιστατικό.

  

 

 

«Η επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, είναι απολύτως καταδικαστέα. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της τονίζει ότι: η επίθεση με μπογιές εν ώρα μαθήματος στην καθηγήτρια κ. Μαίρη Μπόση επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι πλέον εκτός ελέγχου. Το τελευταίο αυτό κρούσμα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τον βανδαλισμό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Μόλις τον προηγούμενο μήνα η καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου  δέχθηκε επίθεση στο γραφείο της στο Πάντειο, ενώ την ίδια περίοδο, ομάδα αντιεξουσιαστών είχε καταλάβει την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Είναι προφανές ότι τον κ. Γαβρόγλου ουδόλως τον απασχολεί η αυξανόμενη εγκληματικότητα στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα», αλλά «ρωμαλέες» αποδεικνύονται μόνον οι ιδεοληψίες του.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πειραιά Μαίρης Μπόση. Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, αποτελούν “βούτυρο στο ψωμί” για όσους επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια και τελικά άλλοθι για την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.