X

Απολογήθηκαν στον εισαγγελέα οι πρωταγωνιστές των θλιβερών επεισοδίων σε σχολικό αγώνα

Οι 17 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά θα σχηματιστεί δικογραφία. Το χρονικό των σκληρών επεισοδίων.

Ant1news

Ελεύθεροι αφέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, οι 17 συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Οι 10 ανήλικοι μαθητές και 7 ενήλικοι εξωσχολικοί πέρασαν σήμερα το κατώφλι της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την εισαγγελέα να διατάσσει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκαν τα θλιβερά σκηνικά.

Σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο συνήγορος υπεράσπισης των συλληφθέντων, Κίκης Αθανάσιος, εξήγησε πως δεν έχει λάβει γνώση της δικογραφίας και αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο φάκελος της υπόθεσης ήταν ελλιπής, καθώς δεν υπήρχε ιατρική γνωμάτευση για τους τουλάχιστον δύο τραυματίες των επεισοδίων, προκειμένου να απαγγελθούν οι ανάλογες κατηγορίες.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως θα σχηματιστούν ξεχωριστές δικογραφίες για τους ανήλικους μαθητές και τους ενηλίκους συλληφθέντες.

Το χρονικό των επεισοδίων

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα, αποτελούμενη από 60-70 άτομα, κινήθηκαν καταδρομικά προς το γήπεδο, όπου εκείνη την ώρα αγωνίζονταν οι ομάδες του 16ου Λυκείου Θεσσαλονίκης και του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς.

Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, κρατώντας σιδηρολοστούς, ξύλα κ.ά. τα ίδια άτομα κατευθύνθηκαν στις κερκίδες και επιτέθηκαν σε άλλα άτομα που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση. Ακολούθησαν συμπλοκές, κατά τις οποίες αναφέρθηκαν δύο τραυματισμοί.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων. Μετά την εξέτασή τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η αρμόδια Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Ανατολικής Θεσσαλονίκης αποφάσισε τον αποκλεισμό των δυο σχολικών ομάδων από τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ θα συνεδριάσει άμεσα για την επιβολή ποινής.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την  απαράδεκτη ενέργεια των εξωσχολικών δραστών να αμαυρώσουν την αθλητική δραστηριότητα των μαθητών, ενέργεια που καμία σχέση δεν έχει με τη σχολική ζωή και  με το αθλητικό πνεύμα.