X

Εισβολή εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας

Μαζί με φοιτητές, άνοιξαν την πίσω πόρτα του κτηρίου που ήταν αφύλακτη και κατέλαβαν την είσοδο.

Ant1news

(φωτο αρχείου)

Εισβολή στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι έκαναν λίγο πριν τις 16:00 διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές, που απο το μεσημέρι πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω απο το κτήριο διεκδικώντας αιτήματα του κλάδου.

Ομάδα περίπου 40 φοιτητών έφθασε ως την πίσω πόρτα του κτηρίου, που ήταν αφύλακτη απο αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονταν στον αύλειο χώρο του Υπουργείου Παιδείας, κατορθώνοντας να περάσει στο κτήριο.

Με τον ίδιο τρόπο, δεκάδες άλλοι φοιτητές και εκπαιδευτικοί κατόρθωσαν να μπουν στο κτήριο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άτομα να καταλάβουν την είσοδο στο ισόγειο του κτηρίου.

Λίγο μετά τις 16:15, άλλη ομάδα έσπασε το λουκέτο με το οποίο κρατιόταν κλειστή η καγκελόπορτα στην αυλή του Υπουργείου κι έτσι μπήκαν στον χώρο όλοι οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι.

Με αφορμή τη συγκέντρωση ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, αναμένει να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Ο υπουργός μόλις ενημερώθηκε ότι στην κοινή αντιπροσωπεία δεν συμμετέχουν εκπρόσωποι των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ζήτησε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τους εκπροσώπους της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Ήδη, μαζί με την αντιπροσωπεία των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχει εισέλθει και η αντιπροσωπεία των αναπληρωτών.