X

Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στον Κοτζιά

Τι έγραφε η επιστολή με την οποία ήταν τυλιγμένη η σφαίρα που εστάλη στον Υπουργό Εξωτερικών. Τι ερευνούν οι αστυνομικοί.

Ant1news

Μία σφαίρα τυλιγμένη σε μία επιστολή έφτασε στις αρχές της εβδομάδας στο υπουργείο Εξωτερικών, με παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό Νίκο Κοτζιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα ΝΕΑ, η επιστολή αναφερόταν στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του Μακεδονικού που έχει αναλάβει ο κ. Κοτζιάς.

Η σφαίρα έχει ήδη σταλεί για έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες. Πρόκειται για ένα βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου, περίπου 15 εκατοστών.

Το βλήμα μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ενώ προανάκριση διενεργείται απο την Ασφάλεια Αττικής. 

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών η επιστολή η οποία συνοδευόταν από την σφαίρα, απευθυνόμενη στους βουλευτές, έγραφε μεταξύ άλλων πως «όσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες. Για όλους τους άλλους, ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η επιστολή καταλήγει με παράκληση στα Σώματα Ασφαλείας και το στράτευμα: «Μην υπακούτε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Οι αστυνομικοί ερευνούν από πού εστάλη ο φάκελος και αναζητούν τον αποστολέα. 

Στις αρχές Φεβρουαρίου είχε σταλεί και πάλι στον υπουργό Εξωτερικών, επιστολή για το «Μακεδονικό», η οποία ανέφερε ότι «υπάρχουν τρεις σφαίρες για τον Κοτζιά».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουικ, σχολιάζοντας την νέα απειλητική επιστολη με «συνημμένη» μία σφαίρα, στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, έκανε την εξής ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (tweet):

«Θρασύδειλα ανθρωπάκια, ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς δεν πτοείται από τις απειλές σας. Θα προχωρήσει στην επίλυση θεμάτων που εκκρεμούσαν από έλλειψη πολιτικού θάρρους. Η Ελλάδα θα καταστεί η αδιαμφισβήτητη ηγετική δύναμη της περιοχής, αποδεικνύοντας ότι πράγματι είναι & πυλώνας σταθερότητας».

Καταδικάζει η ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την απειλητική ενέργεια που δέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και καλεί την Κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα το απαράδεκτο αυτό περιστατικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος. 

«Απεχθή, τρομοκρατικού χαρακτήρα ενέργεια» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, την απειλητική επιστολή με σφαίρα που εστάλη στον υπουργό Εξωτερικών.

Όπως επισήμανε, οι ΑΝΕΛ «καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» την παραπάνω ενέργεια, που «προφανώς είναι και ποινικά κολάσιμη».

«Οι ενέργειες αυτές στρέφονται ουσιαστικά ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας, την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε» πρόσθεσε.