X

Με το χρυσό στο στήθος επέστρεψε στην Ελλάδα ο Πετρούνιας (φωτο)

Με θετικό απολογισμό επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Πετρούνιας.

Ant1news

Επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Μπακού, όπου συμμετείχε με πέντε αθλητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής.  

Πρωταγωνιστής για μια ακόμα φορά ήταν ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 8ο σερί χρυσό μετάλλιο σε όλες τις διοργανώσεις και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για αυτό.  

Μαζί του επέστρεψαν και οι Βλάσης Μάρας και Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, που έφτασαν κοντά αλλά δεν κατάφεραν τελικά να ανέβουν στο βάθρο σε μονόζυγο και κρίκους αντίστοιχα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, με διαφορετική πτήση, είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα από το Μπακού η Ιωάννα Ξουλόγη, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, και η Εβελίνα Μάγια. 

 

«Τρίτη φορά που φεύγω νικητής από το Μπακού», ήταν τα πρώτα λόγια του Λευτέρη Πετρούνια κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο και συνέχισε: «Έχουμε κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμά μου και φαίνεται ότι πάει καλά. Αυτό το νέο πρόγραμμα σχεδιάζω να παρουσιάσω και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εφόσον έχω την υγεία μου. Όταν φτάσαμε στο Αζερμπαϊτζάν είχα πυρετό, γύρω στο 38. Είχα και κάποια προβλήματα με τους ώμους μου, γενικά είχαμε διάφορα θέματα να αντιμετωπίσουμε, γι’ αυτό χαίρομαι περισσότερο που καταφέραμε να παρουσιάσουμε στο Μπακού ένα καινούριο πρόγραμμα μετά από τέσσερα χρόνια. Είναι ένας πολύ καλός οιωνός στο δρόμο μας για το Τόκιο». 

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να περιμένετε από εδώ και πέρα, από εμένα, αλλά και από τους άλλους αθλητές της ομάδας. Έχουμε όρεξη και θέληση, έχουμε υλικό, όπως τον Κωνσταντινίδη, που έχει αρχίσει να με συνοδεύει στους τελικούς των κρίκων και εύχομαι να ακολουθήσει τα ίδια βήματα».