X

Καμμένος: συγκυβέρνηση μέχρι τέλους – “όμηροι” οι δύο στρατιωτικοί

Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, προκειμένου οι Έλληνες "όμηροι" να απελευθερωθούν, ενώ μίλησε με θερμά λόγια τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό.

Ant1news

Επιμένει στα περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ενώ δηλώνει ότι η συγκυβέρνηση προχωρά με έντιμη δημόσια συμφωνία και θα φθάσει μέχρι το τέλος.

Μιλώντας στην Θεσσαλονίκη, μετά την αθώωσή του για την υπόθεση "λιντσάρετε τον Πάχτα" ο κ. Καμμένος τόνισε για τους Έλληνες στρατιωτικούς ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, προκειμένου οι Έλληνες όμηροι να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν.

"Η δική μας προσπάθεια θα είναι η χάραξη μιας εθνικής γραμμής. Έχουμε τόσα πολλά να διαφωνήσουμε πολιτικά και δεν είναι ανάγκη να διαφωνήσουμε σε τέτοια υπόθεση" πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κληθείς να απαντήσει σε ερωτήσει για το Σκοπιανό ο Πάνος Καμμένος μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό και επεσήμανε ότι η συγκυβέρνηση θα φθάσει μέχρι το τέλος.

"Για το όνομα της Μακεδονίας η θέση των ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρη. Δεν δεχόμαστε καμία λύση, που να εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία. Ούτε Βόρεια, ούτε Νότια, ούτε Ανατολική, ούτε Δυτική Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Από εκεί και πέρα είναι σειρά της FYROM, να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές. Η σχέση σε αυτή την συγκυβέρνηση σε όλη αυτή την διαδρομή θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν μια έντιμη και και δημόσια σχέση και ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι. Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος" τόνισε ο κ. Καμμένος σύμφωνα με το thestival.gr.

Όσον αφορά στη δίκη για την υπόθεση του Χρήστου Πάχτα, ο κ. Καμμένος προσήλθε αυτοπροσώπως ενώπιον του φυσικού δικαστή στο Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Μετά από αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά τον Πάνο Καμμένο της κατηγορίας ότι είχε παροτρύνει τους κατοίκους να «λιντσάρουν» τον Χρήστο Πάχτα, δεχόμενο ότι η παρότρυνση αφορούσε στην πολιτική του αποδοκιμασία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι η υπόθεση Πάχτα δεν πρόκειται να κλείσει και κατέθεσε σήμερα νέα στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο «δωρεών» ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει ως δήμαρχος από την «Ελληνικός Χρυσός». Ξεκαθάρισε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία, ούτε διαταγές μέσω twitter από συμβούλους αποτυχημένου Πρωθυπουργού.

Τέλος ευχαρίστησε τους συνηγόρους του Θεόδωρο Μαντά, Κώστα Τσάκο, Ηλία Γιολδασέα και τα κινήματα των πολιτών της Χαλκιδικής για την παρουσία και τη θερμή υποστήριξη τους.