X

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Έβρο – Συνελήφθη Τούρκος πολίτης

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις Καστανιές. Σε συναγερμό οι ελληνικές αρχές. Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Τούρκος.

Ant1news

Σε συναγερμό τέθηκαν ελληνικές αρχές, ξημερώματα Τρίτης, όταν ένας Τούρκος πέρασε παράνομα τα σύνορα στις Καστανιές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Τούρκος πολίτης -κουρδικής καταγωγής κατά δήλωσή του- ξεκίνησε να τρέχει από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα. Σύμφωνα με το thrakinea.gr, οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, όμως εκείνος δεν σταμάτησε, ούτε όταν έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες.

Μάλιστα, δεν σταμάτησε ούτε όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος και τελικά παραδόθηκε στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο των Καστανεών, αφού προηγουμένως πιθανότατα αισθάνθηκε ότι είναι ασφαλής, καθώς κοντοστάθηκε αρκετά λεπτά πριν παραδοθεί.

Άμεσα η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς κανείς αρχικά δεν μπορούσε να γνωρίζει το τι έχει συμβεί. Ο Τούρκος πολίτης, αφού συνελήφθη από τους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε άμεσα από το τελωνείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και δήλωσε Κουρδικής καταγωγής, με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα.

Πάνω του βρέθηκε διαβατήριο, δεν διαθέτει όμως βίζα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επάγγελμα είναι ψυκτικός.

Οι αστυνομικοί περίμεναν πολλές ώρες, μέχρι να περάσει η επίδραση του αλκοόλ που είχε καταναλώσει και μετά τις πρώτες εξηγήσεις που τους έδωσε, προχώρησαν στην σύλληψη του.

Ο Τούρκος είναι πλέον αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη. Αν δεν ζήτησει άσυλο, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απέλαση του. 

Στους αστυνομικούς είπε πάντως ότι ήθελε να πάει ...στην Σουηδία, με τα πόδια, για να βρει την οικογένεια του, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Ασαριώτης στο Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 στις 20:00: