X

Καμμένος: με τον Τσίπρα θα συνεχίσουμε μαζί μέχρι τέλους

Επιμένει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι "όμηροι", ενώ υποστηρίζει ότι η Τουρκία τους χρησιμοποιεί για να εκβιάσει τη χώρα μας.

Ant1news

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη της τετραετίας έστειλε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση, μίας ώρας, που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Θα συνεχίσουμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα  μέχρι τέλους" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ενώ έκανε λόγο για "τμήμα ενός σεναρίου επιστημονικής φαντασίας", κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί αποχώρησής του και περί παρεξηγήσεων μεταξύ και βουλευτών.

Σχετικά με αυτά τα δημοσιεύματα, μίλησε για "φυλλάδα" που "προφανώς τη διαβάζει ο εκδότης της και ο κ. Μητσοτάκης", προσθέτοντας ότι "σενάρια μπορεί να κάνουν διάφοροι". "Θα στεναχωρηθώ πολύ να τους πω ότι θα τους στεναχωρήσουμε, γιατί οι προτεραιότητες που έχουμε βάλει και η εντολή που έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό είναι πολύ πιο ισχυρές από την επιστημονική φαντασία ή τον απόκρυφο πόθο κάποιων να γλιτώσουν και από την κάθαρση και από την έξοδο από την επιτροπεία" είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δήλωσε ότι συζήτησαν με τον Αλέξη Τσίπρα και για τον κύριο σκοπό που η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκροτήθηκε. Τόνισε ότι δύο ήταν οι κύριοι στόχοι: η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η κάθαρση και πως "αυτοί οι δύο στόχοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους".

 

Σημείωσε ότι "γι' αυτούς τους δύο στόχους που βάλαμε και τους οποίους είμαστε πάρα πολύ κοντά να εκπληρώσουμε, η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας". Παράλληλα, επέμεινε στα περί "ομηρίας" των Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ τόνισε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τους Έλληνες στρατιωτικούς για να εκβιάσει τη χώρα μας.

Για το Σκοπιανό σημείωσε ότι "είναι γνωστές οι θέσεις που έχουμε διατυπώσει οι ΑΝΕΛ και για τη μη χρήση του όρου "Μακεδονία" σε οποιαδήποτε λύση. Από εκεί και πέρα η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι αυτή τη στιγμή στα χέρια της πΓΔΜ, για το αν θα γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές", είπε, προσθέτοντας ότι αυτές αποτελούν απόλυτη προϋπόθεση.

Εν τω μεταξύ, πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ παρομοίασε την Τουρκία με την ταινία «Εξπρές του Μεσονυχτίου». Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους πριν τη συνεδρίαση ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε ζητήματα ανταλλαγής, διευκρινίζοντας πάντως ότι ούτε  η τουρκική πλευρά έχει θέσει παρόμοιο αίτημα.

"Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου" τόνισε συγκεκριμένα ο  κ. Καμμένος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς της ανταλλαγής ομήρων, επιμένοντας στον όρο "ομηρία" για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και υπενθυμίζοντας ότι τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Δηκτικά σχόλια από την αντιπολίτευση

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι όμηροι ο ένας του άλλου. Μαζί κυβερνούν, μαζί ευθύνονται για όλα και μαζί θα φύγουν», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη, Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος πάνε πακέτο. Και θα πάνε έτσι όσο μπορούν. Οι διαφορές τους είναι πολύ μικρές ώστε να βάλουν στην άκρη το μεγάλο που τους ενώνει: τις καρέκλες της εξουσίας», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.