X

“Μάχη” με τις φλόγες στην Κρήτη

Πολλαπλά τα πύρινα μέτωπα στο νησί. Σε συναγερμό η Πυροσβεστική. Κινδύνευσαν σπίτια τη νύχτα από την φωτιά.

Ant1news

«Μάχη» με τις φλόγες έδωσε ολόκληρη τη νύχτα σύσσωμη η Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνεχίζει ,μέχρι αυτήν την ώρα το έργο, της χωρίς διακοπή.

Τουλάχιστον 7με 8 μέτωπα φωτιάς εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ολόκληρη την Κρήτη θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική και τους υπαλλήλους της που επιχειρούν για την κατάσβεση τους.

Οι εστίες βρίσκονται σε διάφορα σημεία του νησιού και φαίνεται πως οι ισχυροί νότιοι άνεμοι όχι μόνο δε στάθηκαν "σύμμαχοι" των πυροσβεστών αλλά δυσχέραιναν το έργο τους.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, oι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη πυρκαγιές στην Κίσσαμο και τον Πλατανιά, στα Χανιά. 

Συγκεκριμένα, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στις περιοχές Τιλίνι, Παλαιά Ρούματα και Κακόπετρο και στο δήμο Κισσάμου στο Σφηνάρι και στον Κάμπο.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας κινδύνευσαν και σπίτια από την πύρινη λαίλαπα, ενώ χρειάστηκε κάτοικοι στην περιοχή του Κάμπου στην Κίσσαμο να διανυκτερεύσουν εκτός σπιτιού, καθώς οι φλόγες κινούνταν απειλητικά προς το μέρος τους.

Φωτιές εκδηλώθηκαν ακόμα σε Ηράκλειο,  Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο.