X

Πετρόπουλος για την εξαίρεση - πρόκληση: η ΕΚΤ ορίζει το καθεστώς για τους συνταξιούχους της ΤτΕ

Τι λέει για τον νόμο της Κυβέρνησης που ψηφίστηκε το 2016 και την στάση του Μάριο Ντράγκι.

Ant1news

«Δεν εντάχθηκαν ποτέ στον νόμο για τις περικοπές των αποδοχών στους συνταξιούχους κι επομένως δεν υπάρχει τώρα εξαίρεση τους από τις περικοπές των συντάξεων για τους συνταξιούχους που εργάζονται, αλλά ουδέποτε ίσχυσε για αυτούς το πλαίσιο περικοπών που προβλέπεται στον νόμο του 2016 για όλους τους άλλους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται», δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha», o Τάσος Πετρόπουλος είπε ότι αυτό συνέβη καθώς οι εργαζόμενοι κι επομένως κι οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδας υπάγονται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία ορίζει το καθεστώς που ισχύει για αυτούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αποστείλει αίτημα στον Μάριο Ντράγκι για να μην ισχύει το ξεχωριστό καθεστώς, που προβλέφθηκε με νόμο του 2016, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει απάντηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Επεσήμανε ακόμη ότι οι συντάξεις του προσωπικού βαρύνουν την Τράπεζα της Ελλάδας και όχι το Δημόσιο, ενώ είπε ότι προφανώς δεν τίθεται το ελάχιστο ζήτημα για τον Μάκη Μπαλαούρα.