X

Νέο “θερμό” επεισόδιο στη Βουλή – επενέβη η φρουρά (βίντεο)

Βουλευτής της ΧΑ επιτέθηκε φραστικά στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Ξυδάκη αποκαλώντας τον προδότη και απειλήθηκε γενικευμένη σύρραξη.

Ant1news

Νέο χυδαίο επεισόδιο προκάλεσαν για άλλη μια φορά στη Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκαν κατά βουλευτών.

Αφορμή στάθηκε η εμπρηστική ομιλία του Γιάννη Λαγού που απευθυνόμενος σε βουλευτές φώναζε «είστε προδότες, είστε προδότες, ξέρετε τι σας περιμένει». Αναφέρθηκε στην επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων και πρόσθεσε: «Σας έλεγαν για ειδικά δικαστήρια, εσχάτη προδοσία και φυλακή κι έκλαιγε ο κ. Βούτσης».

Τα όσα έλεγε προκάλεσαν αντιδράσεις με εκείνον να φωνάζει πως τους βουλευτές «προδότες» και «πουλημένους».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης κάλεσε τη φρουρά να παρέμβει και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ο Νίκος Ξυδάκης που δέχθηκε τη χυδαιότερη επίθεση αποκάλεσε τον Γιάννη Λαγό «χιτλερόψυχε» και «αρνητή της Δημοκρατίας».

Οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν μαζικά από την αίθουσα βρίζοντας «καραγκιόζηδες» και «πουτ@@@ των Τούρκων».

 

Η συνεδρίαση διακόπηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση εντός του Κοινοβουλίου. Αποκάλυψε δε, ότι νωρίτερα σύζυγος βουλευτή της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με απαράδεκτες ύβρεις κατά του μουσουλμάνου βουλευτή κ. Ζεϊμπέκ και μετά από παρέμβαση του φρούραρχου, ζήτησε συγνώμη.

Τη χυδαία συμπεριφορά των χρυσαυγιτών καταδίκασαν όλα τα κόμματα, ενώ ο κ. Βούτσης, όπως δήλωσε θα παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η στρατηγική της έντασης από την πλευρά της Χρυσής Αυγής πρέπει να καταγγελθεί. ενώ πρότεινε να παραπεμφθεί όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της χρυσής Αυγής στην επιτροπή δεοντολογίας και να τιμωρηθεί με την ποινή της αποβολής από το κοινοβούλιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και εκτός Βουλής, καθώς ακολούθησε επεισόδιο ανάμεσα στη σύζυγο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, την ώρα που η κ. Ηλιοπούλου πήγαινε να πάρει τα παιδιά της από τον παιδικό σταθμό της Βουλής. Άρχισε να χειρονομεί άσεμνα εναντίον του και ο βουλευτής κινήθηκε απειλητικά προς αυτήν. Οδηγήθηκαν αμφότεροι στη Βουλή και ενώ το κλίμα ήταν τεταμένο και απειλήθηκαν μηνύσεις η κατάσταση εκτονώθηκε με την διαμεσολάβηση του Φρούραρχου.

Ομόθυμη καταδίκη της Χρυσής Αυγής από τα κόμματα

Σε ανακοίνωση του, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει τις «νέες χυδαιότητες Λαγού», τονίζοντας ότι «το νέο  φασιστικό παραλήρημα του υπόδικου Γ. Λαγού από το βήμα της Βουλής αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα  και η νοοτροπία υποκόσμου είναι σύμφυτη με τους νεοναζί βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης που παρουσιάζεται ως κόμμα.

 

Όλα τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κόμματα οφείλουν να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές, και να απαιτήσουν την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων από τον Κανονισμό της Βουλής μέτρων εναντίον του χρυσαυγίτη βουλευτή». 

Σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της ΝΔ, τονίζει ότι «η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και των εσκεμμένων προκλήσεων των βουλευτών της εντός του κοινοβουλίου δεν υπάγεται πια μόνον σε πολιτικό σχολιασμό. Είναι άμεση και επιτακτική η απονομή της Δικαιοσύνης στο ναζιστικό και εγκληματικό αυτό μόρφωμα».

Ο Πρόεδρος  της ΔΗΜΑΡ και  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος  σε δηλώσεις του για το γεγονός αναφέρει.

«Καταδικάζουμε  απερίφραστα αυτό το συμβάν το οποίο  δεν είναι μεμονωμένο. Πρόκειται για σειρά  τραμπούκικων ενεργειών εντός όσο και εκτός  του Κοινοβουλίου. Είναι μια οργάνωση που κατηγορείται ως εγκληματική και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η δημοκρατία έχει τρόπους να αμύνεται και δεν μπορούμε να αφήσουμε την Δημοκρατία ανυπεράσπιστη. Για αυτό το λόγο πρέπει να πάρουμε άμεσα όλα τα  θεσμικά μέτρα ,υπάρχουν  τρόποι η Δημοκρατία να προστατευτεί από τις συμπεριφορές των ακροδεξιών. Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούν οι προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Αλλαγής με στόχο να αντιμετωπίσουμε αυτό τα φαινόμενο. Φτάνει πια!».