X

Παυλόπουλος: θα υπερασπιζόμαστε πάντα και χωρίς εκπτώσεις την ελευθερία μας

Όσοι ονειρεύονται οθωμανικές αυτοκρατορίες ας θυμηθούν το 1821, τόνισε με νόημα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π.Καμμένος.

Ant1news

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγαλειώδους παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, δήλωσε ότι «η Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μια κορυφαία στιγμή στην μακραίωνη πορεία του Έθνους των Ελλήνων. Είναι η στιγμή της γέννησης, μέσ’ από την διαχρονική εθνική μας ταυτότητα, του Νεότερου Ελληνικού Κράτους. Κατά τούτο η Εθνική μας Επέτειος δείχνει, ταυτοχρόνως, τις ρίζες του Κράτους μας αλλά και την αποστολή του στο μέλλον».

Ο ΠτΔ υπογράμμισέ στη συνέχεια: Όπως τεκμηριώνει αμαχήτως το ιστορικό της 25ης Μαρτίου 1821, το Νεότερο Ελληνικό Κράτος γεννήθηκε μέσ’ από μια «έκρηξη» Ελευθερίας, αποδεικνύοντας, για μιαν ακόμη φορά, ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι αξία υπαρξιακή: Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και να δημιουργήσουμε, αναπτύσσοντας ελεύθερα την προσωπικότητά μας.

Αυτές οι ρίζες ελευθερίας προσδιορίζουν, ως δείκτες πορείας, και την αποστολή μας στο μέλλον. Είμαστε Έθνος και Λαός της Ειρήνης, της Φιλίας και της Δημοκρατίας, που, αυτονοήτως, έχουν ως βάση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους. Είμαστε όμως, κατά την Ιστορική μας Κληρονομιά, Λαός και Έθνος που θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Πατρίδας μας και της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρ'οεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης, επικοινώνησε με τις οικογένειες των δυο Ελλήνων στρατιωτκών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

 

Καμμένος: όσοι ονειρεύονται οθωμανικές αυτοκρατορίες ας θυμηθούν το ‘21

Τη στήριξη των φίλων και συμμάχων με πράξεις καθώς, όπως είπε, «δεν φτάνουν οι δηλώσεις», προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δύο στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία, ζήτησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σε μήνυμά του μετά από την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, ο υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι «τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους» και αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, τόνισε ότι «θα επιδιώξουμε και θα πετύχουμε την απελευθέρωσή τους».

Όπως τόνισε, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.

«Θα συντρίψουμε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία» υπογράμμισε επίσης και συμπλήρωσε,«Όσοι σκέφτονται μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες πρέπει να θυμούνται το 1821. Πώς ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε την οθωμανική αυτοκρατορία και τη συνέτριψε».

Κάλεσε τέλος την Άγκυρα να καταλάβει «ότι μπορεί να στέλνουμε μηνύματα ειρήνης συνεχώς, αλλά τέτοιους είδους συμπεριφορές την απομονώνουν και τη στέλνουν πίσω από εκεί που ξεκίνησε, τα βάθη της Ανατολής».

Βούτσης: θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε πως «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, αυτό είναι το διαχρονικό μήνυμα που όλες οι γενιές έχουν ανανεώσει κάθε φορά με πόνο με αίμα, με αγώνες, μέσα σε αυτά τα περίπου 200 χρόνια από τους αγώνες που εμπέδωσαν την Εθνική Ανεξαρτησία στη χώρα μας».

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, να αποδομήσει, να αρνηθεί στη χώρα μας, στο λαό μας, στις Ένοπλες Δυνάμεις το ρόλο για μια πύλη και γέφυρα σταθερότητας, ανάπτυξης και ειρήνης στα σύνορα της Ευρώπης με δύο άλλες ηπείρους. Σ’ αυτό το ρόλο σταθερά μένουμε και για αυτό το ρόλο σταθερά εργαζόμαστε, τόσο με τους αγώνες του ο Ελληνικός λαός, όσο και με την παρουσία τους οι Ένοπλες Δυνάμεις».