X

Ζει ο σκύλος που βασανίστηκε από στρατιώτες

Σάλος από το βίντεο της ντροπής. Πολίτες πλέον οι φαντάροι που "πρωταγωνιστούν". Η παρέμβαση Καμμένου και η ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Ant1news

Το βίντεο που κυκλοφόρησε χθες και δείχνει δυο στρατιώτες να βασανίζουν ένα σκυλί και να το πετάνε σε γκρεμό, έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε την οργή όχι μόνο των ζωόφιλων, αλλά και του ΥΠΕΘΑ, Πάνου Καμμένου, ο οποίος ζήτησε την εξέταση του περιστατικού και την απόδοση των αυστηρότερων ποινών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το βίντεο μπορεί να δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, αλλά είναι τραβηγμένο τον περασμένο Νοέμβριο και οι φαντάροι που εμπλέκονται είναι τελικά τρεις, αλλά πιθανότατα έχουν εκπληρώσει σήμερα τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Το δε σκυλάκι είναι καλά στην υγεία του και ζει. Σε επίσημη ενημέρωση από τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων αναφέρεται πως ο σκύλος ζει και θα βρεθεί υπό τη φροντίδα εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας.

«Ένας παππούς το ταΐζει στο χωριό Πληκάτι, και καμιά φορά πάει και στο στρατόπεδο, αλλά ο παππούς είναι ο μόνος που το πλησιάζει. Κανείς άλλος», αναφέρει ο Σύλλογος. Μάλιστα, αύριο αναμένεται στο σημείο να μεταβούν μέλη του Φιλοζωϊκού σωματείου Κόνιτσας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η ακόλουθη:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Στην ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε αναφέρει σχετικά με την υπόθεση:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη.

Από εκεί και πέρα εκτός από την έρευνα που έχει ξεκινήσει το ΓΕΣ φαίνεται να έχει επιληφθεί του θέματος και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.