X

Κουβάλησε στην πλάτη τον άρρωστο σύζυγό της για να ψηφίσει (βίντεο)

Η 32χρονη γυναίκα τον μετέφερε από το σπίτι μέχρι το εκλογικό κέντρο, προκειμένου να ασκήσουν μαζί το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ant1news

Συγκλονίζει η ιστορία μίας 32χρονης γυναίκας στην Αίγυπτο, η οποία κουβάλησε τον άρρωστο σύζυγό της στην πλάτη μέχρι το εκλογικό κέντρο, προκειμένου να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές.

Πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, θα πρέπει να γνωρίζετε πως ο Χαλίντ αλ Μπαντάουι είναι νεφροπαθής, πάσχει από ηπατίτιδα και οστεοπόρωση και δεν μπορεί να κάνει μόνος του παρά μόνο λίγα βήματα.

Εδώ και έξι χρόνια, όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Χεμπά Ραγκάμπ κουβαλάει συχνά-πυκνά στην πλάτη τον άρρωστο άνδρα της, όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

Η ίδια λέει στην κάμερα πως δεν αισθάνεται ντροπή όταν περαστικοί τους κοιτάζουν περίεργα: «Γιατί να ντρέπομαι; Είναι άρρωστος. Θα μπορούσα να είμαι εγώ σε αυτήν τη θέση. Εάν αρρώσταινα εγώ, θα με κουβαλούσε εκείνος. Είναι μία δυσκολία που μας έστειλε ο Θεός».

Από την πλευρά του ο Χαλίντ παραδέχεται ότι αισθάνεται κάπως άβολα. «Λυπάμαι για εκείνη. Αλλά αν μπορούσα, θα της πρόσφερα τον κόσμο ολόκληρο. Με κουβαλάει εδώ και έξι χρόνια. Όταν είχα την υγεία μου, ζούσε άνετα.»

Η 32χρονη μητέρα τριών παιδιών κουβάλησε τον Χαλίντ στην πλάτη, κατεβαίνοντας τις σκάλες του σπιτιού της, μέχρι τον δρόμο, όπου βρήκε ένα μεταφορικό μέσο για να τους πάει κοντά στο εκλογικό κέντρο. Από εκεί, με τον ίδιο τρόπο, τον πήγε μέχρι την κάλπη, για να ασκήσουν μαζί το εκλογικό τους δικαίωμα.