X

Ανάληψη ευθύνης για εκρηκτικό μηχανισμό “φάντασμα”

Οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τοποθέτηση του μηχανισμού, για τον οποίο η Αστυνομία δηλώνε άγνοια. Τι εντόπισε η Αντιτρομοκρατική.

Ant1news

Μια παράξενη υπόθεση με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και την ανάληψη ευθύνης από οργάνωση, απασχολεί την Ελληνική Αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, με προκήρυξη της η ομάδα «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου / FAI-FRI», ανέλαβε την ευθύνη για «ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στην πίσω πλευρά της Ευελπίδων» τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, 24 Μαρτίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε προκήρυξη τους που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα που φιλοξενεί απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, «τοποθετήσαμε σε φυλάκιο στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων, ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής έντασης, με σχεδόν μισό κιλό μαύρο μπαρούτι».

Σύμφωνα με το αντιεξουσιαστικό γκρουπ, η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς Γιαγτζόγλου, Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Χαρίση, Γ. Τσάκαλο, αλλά και τις εκκενώσεις των υπό κατάληψη κτιρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η αστυνομία δεν έχει περάσει στα αρχεία της την έκρηξη που επικαλείται η αντιεξουσιαστική ομάδα και δεν έχει γνώση επί του θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε την υπόθεση και ερευνώντας την περιοχή βρήκε υπολείμματα εκρηκτικής ύλης στην περιοχή που αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΣΑ: να ληφθούν άμεσα προληπτικά και αποτρεπτικά μέτρα ασφάλειας

Έκδηλη ανησυχία στο δικηγορικό κόσμο προκαλεί το νέο περιστατικό με την βόμβα στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει, μεταξύ άλλων,  ότι «είναι αδιανόητο να μην απολαύουν συνθηκών ασφαλείας οι δικηγόροι, δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι, που ασκούν το λειτούργημά τους καθημερινά στα δικαστήρια, καθώς και οι εκατοντάδες πολίτες που τα επισκέπτονται» και προσθέτει ότι «είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να λάβει άμεσα προληπτικά και αποτρεπτικά μέτρα ασφάλειας».