X

Κατσίκης: να ανταλλάξουμε του Έλληνες στρατιωτικούς με τους 8 Τούρκους

Αν οι ηγέτες των δυο χωρών μπορούν να παρακάμψουν την δικαιοσύνη και να κάνουν την ανταλλαγή θα τελείωνε το θέμα, δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ant1news

Να βρεθεί τρόπος ώστε να παρακαμφθεί η δικαιοσύνη, και η Αθήνα να ανταλλάξει τους Έλληνες στρατιωτικούς με τους οχτώ Τούρκους πρότεινε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, σχολιάζοντας τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν.

«Από τη μια λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη, από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δυο χώρες την δικαιοσύνη και να βρούμε συμφωνία ανταλλαγής» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δυο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης.

Διευκρινίσεις για τη δήλωση «βόμβα»

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, μιλώντας στο enikos.gr, έδωσε διευκρινίσεις για τα όσα υποστήριξε περί ανταλλαγής μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων στρατιωτικών.

«Εξέφρασα μια προσωπική σκέψη σε μια υποθετική ερώτηση, δεν είναι θέση του κόμματος, ούτε του προέδρου. Έκανα μια σκέψη για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η δικαιοσύνη, τις αποφάσεις της οποίας σεβόμαστε, για να βρεθεί λύση. Δεν πρόκειται να δώσουν λύση οι Τούρκοι, μην κοροϊδευόμαστε, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε", τόνισε ο κ. Κατσίκης.

Στο ερώτημα αν η πρότασή του παρακάμπτει τη Δικαιοσύνη απαντά, «όταν μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, μου λέτε ότι την παρακάμπτω επειδή θέλω να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας;».

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ σχολιάζοντας την δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι «η προσπάθεια να συσχετιστεί η υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, με αυτή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, που  κρατούνται στην Τουρκία και πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, πέρα από επικίνδυνη, στρώνει το έδαφος για να αναβαθμιστούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν σχετικά με το θέμα. Αν δεν λειτουργεί ως “λαγός”....».

Την αντίθεση του με την πρόταση Κατσίκη, εξέφρασε με ανάρτηση του στο Twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις τους προς τους Τούρκους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του από τη Βάρνα, έθεσε εμμέσως το ζήτημα της ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, με τους 8 Τούρκους που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρας μας και τους οποίους η Άγκυρα χαρακτηρίζει ως πραξικοπηματίες.