X

“Κραυγή αγωνίας” του Καμίνη για τη διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, με “καρφιά” για την ΕΛ.ΑΣ.. Δημόσια διαμαρτυρία 93 καθηγητών της Νομικής. Τι λέει η ΝΔ.

Ant1news

Επιστολή στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία του ζητά άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημόσιας χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών στην Αθήνα, απέστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας του ότι τα Υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη είτε δεν έχουν σχέδιο, είτε δείχνουν εντελώς απρόθυμα να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

«Μετά τα όσα συζητήσαμε στην προ ενός έτους μεταξύ μας συνάντηση, σας επισημαίνω ότι δυστυχώς η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Διαπιστώνω ότι το Υπουργείο Υγείας στερείται κάθε σχεδίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνει εντελώς απρόθυμη να ασκήσει τα καθήκοντά της», σημειώνει ο κ. Καμίνης στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και υπογραμμίζει ότι «η δημόσια διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στην Αθήνα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο».

Στην επιστολή του προς τον κ. Τσίπρα, την οποία συνυπογράφουν 18 Αθηναίοι που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων, ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι η αντιμετώπιση της ουσιοεξάρτησης «είναι ζήτημα κοινωνικής πολιτικής, είναι ζήτημα δημόσιας υγείας, είναι ζήτημα ασφάλειας και απαιτεί στενή και αξιόπιστη συνεργασία των Υπουργείων Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης».

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ζητεί από τον Πρωθυπουργό η ΕΛ.ΑΣ. να προστατεύσει τους πολίτες από το εμπόριο ναρκωτικών, η διάθεση υποκαταστάτων να γίνεται μέσα στα νοσοκομεία, καθώς και να θεσμοθετηθεί η λειτουργία κλειστών χώρων χρήσης ναρκωτικών ουσιών κάτω από ιατρική επιτήρηση.

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας από τους καθηγητές της Νομικής Αθηνών

Την αγωνία τους απηύθυναν, χθες, οι 93 καθηγητές της Νομικής Αθηνών, με ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφουν, για την κατάσταση που επικρατεί στο κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής, δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων.

Οι καθηγητές κάνουν λόγο για «κατάσταση βαριάς παρανομίας» και τονίζουν ότι «καθημερινά τελούνται στον χώρο αυτό αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις), κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα».

 

«Απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς όλες τις αρμόδιες Αρχές για την αντιμετώπιση αυτού του απαράδεκτου και χρόνιου φαινομένου παρανομίας ακριβώς δίπλα στον χώρο, όπου διδάσκεται το Δίκαιο και σπουδάζουν οι αυριανοί δημόσιοι λειτουργοί, δικαστές και δικηγόροι της χώρας» σημειώνουν οι καθηγητές στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον διοικητή του Α.Τ. Εξαρχείων, τον δήμαρχο Αθηναίων, τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι 93 υπογράφοντες την επιστολή διαμαρτύρονται για την απραξία της Πολιτείας, «η οποία ανέχεται αυτή την κατάσταση, παντελώς αναντίστοιχη με την προσφορά και το έργο που επιτελείται στο παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της πατρίδας μας», αλλά και την αδράνεια των αρμοδίων και τη «διαχειριστική μετάθεση ευθυνών».

Κεραμέως: πρωτοφανής κατάσταση ανομίας

Σε δήλωση της, η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, αναφέρει «η πρωτοφανής κατάσταση ανομίας που επικρατεί μέσα και γύρω από τη Νομική Αθηνών, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση να ανέχεται τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών. Πόσο μάλλον δίπλα στους φοιτητές. Όπως επίσης είναι απαράδεκτο ο Υπουργός Παιδείας να αποποιείται των ευθυνών του, απαξιώνοντας ως ασόβαρους όσους του ασκούν κριτική. Δυστυχώς, η διαρκής υποβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι η μόνη πολιτική που υπηρετεί με συνέπεια η Κυβέρνηση».