X

Επεισόδια στον Πειραιά: συγκρούσεις οπαδών του Ολυμπιακού με αστυνομικούς

“Κόκκινο πανί” για τους οπαδούς των “ερυθρολεύκων” ο Τσακαλώτος. Πετροπόλεμος και χρήση χημικών από τους άνδρες των ΜΑΤ. Σκληρή ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Άγριες συμπλοκές ξέσπασαν στο κέντρο του Πειραιά μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και αστυνομικών δυνάμεων. Περίπου 200 «ερυθρόλευκοι» οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αρχικά ξεκίνησαν φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Κυβέρνησης. Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλει ο επίσημος Ολυμπιακός, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον χώρο έκαναν χρήση χημικών και κάπου εκεί η κατάσταση ξέφυγε.

Οι «οδομαχίες» που ακολούθησαν περιελάμβαναν επιθέσεις με γκλοπ από τα ΜΑΤ, «απαντήσεις» με ρίψη κάθε λογής αντικειμένων από πλευράς οπαδών κι ένα σπασμένο αστυνομικό όχημα.

 

 

Σκληρή ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

"Η προσπάθεια τραμπούκων να ματαιώσουν την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά με ομιλητή τον Ε. Τσακαλώτο έπεσε στο κενό. Η μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην εκδήλωση, αλλά και ο πλούτος του διαλόγου που αναπτύχθηκε είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θεωρούν ότι με τις απειλές και τη βία θα εκφοβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Στις προσφυγικές και λαϊκές γειτονιές του Πειραιά δεν έχουν θέση οι οπαδοί της ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής, ούτε οι τραμπούκοι του κ. Μαρινάκη", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: "Για τους διαφόρους ανθυπαλλήλους του κ. Μαρινάκη παραθέτουμε και μια φωτογραφία της μαζικής εκδήλωσης: αλλά όμοιος ομοίω αεί πελάζει..."