X

Συνάντηση Κοτζιά με πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό

Ο κ. Κοτζιάς επικοινώνησε ήδη με τη Φώφη Γεννηματά. Πότε αναμένεται η συνάντηση; Πιο κοντά σε συμφωνία για το Σκοπιανό;

Ant1news

Συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς σχεδιάζει ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με την επιστροφή του από τη Βιέννη, όπου θα έχει την τριμερή συνάντηση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ με τον ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς επικοινώνησε ήδη με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, την οποία ενημέρωσε για την πρόθεσή του.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς εντός της ημέρας αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, εξηγώντας τους ότι είναι αναγκαία η συνάντησής τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Πηγές της ΝΔ, πάντως, αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει καμία αντίρρηση να ενημερωθεί απευθείας από τον πρωθυπουργό για οποιοδήποτε εθνικό θέμα. Ως εκ τούτου, προσθέτουν, ο κ. Κουμουτσάκος θα είναι εκείνος που θα συναντηθεί με τον κ. Κοτζιά την επόμενη εβδομάδα και ο Υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει δια αυτής της οδού την αξιωματική αντιπολίτευση.

Εν τω μεταξύ, οι συνομιλίες που είχε σήμερα στα Τίρανα ο Υπουργός Εξωτερικών με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι, εστιάστηκαν στην εξέταση των επόμενων βημάτων στο πλαίσιο του διαλόγου για την επίλυση εκκρεμών διμερών ζητημάτων. Οι συνομιλίες για εκκρεμή ζητήματα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις άνοιξαν με πρωτοβουλία του κ. Κοτζιά σε τακτικές συναντήσεις του με τον κ. Μπουσάτι, αρχής γενομένης τον Νοέμβριο του 2017 στην Κρήτη και στη συνέχεια  στα τέλη Ιανουαρίου του 2018 στην Κορυτσά όπου, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν, των δύο Υπουργείων Εξωτερικών, σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος.