X

“Πόλεμος” κυβέρνησης – Ολυμπιακού για τα επεισόδια στον Πειραιά

Η επίθεση Καραπαπά στον Κοντονή και η ανακοίνωση της "Θύρας 7" κατά της κυβέρνησης. Σε υψηλούς τόνους η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

«Πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης και Ολυμπιακού έχει ξεσπάσει μετά τα επεισόδια στο κέντρο του Πειραιά πριν την ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Σταύρος Κοντονής από την Βουλή σχολιάζοντας τα επεισόδια έκανε λόγο για εγκάθετους τραμπούκους που επιτέθηκαν κατά του υπουργού Οικονομικών, ενώ ανέφερε πως τα επεισόδια αυτά θυμίζουν τα αντίστοιχα του 1963 όταν δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης. "Κάποιοι που έχουν χρήματα ή ποδοσφαιρικές ομάδες δεν μπορούν να ορίζουν τα πολιτικά πράγματα στη χώρα", είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν έχουν βγάλει μέχρι στιγμής ανακοινώσεις καταδίκης των επεισοδίων.

Οι αναφορές Κοντονή προκάλεσαν την έκρηξη του διευθυντή επικοινωνίας του Ολυμπιακού Κωνσταντίνου Καραπαπά, ο οποίος με μια μακροσκελή τοποθέτησή του στο Facebook εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και την οργή του για τις πρακτικές και τις μεθόδους του υπουργού Δικαιοσύνης και εν γένει της κυβέρνησης.

Αλλά και η «Θύρα 7» με ανακοίνωσή της πήρε θέση για όσα έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης πριν την συγκέντρωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι την ίδια μέρα που χύθηκε αίμα στους δρόμους του Πειραιά από τις δυνάμεις καταστολής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποσχόταν στον ΠΑΟΚ «τη νέα Τούμπα».

Η «Θύρα 7» στην ανακοίνωσή της δείχνει την στήριξή της στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι δίπλα του και ανέφερε πως στον πόλεμο του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο κόσμος του Ολυμπιακού «θα απαντήσει με έναν ΠΟΛΕΜΟ που δεν μπορούν να αντέξουν»! 

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «οι απειλές και οι προσπάθειες εκφοβισμού από μερίδα οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού κι από όσους κρύβονται πίσω τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα πέσουν στο κενό. Λάθος γήπεδο διάλεξαν να παίξουν». «Και κυρίως», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «λάθος υπολογισμό έχει κάνει ο διωκόμενος για ναρκωτικά ιδιοκτήτης της ΠΑΕ που τους υποκινεί. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε χρωστάει σε κανέναν,  για αυτό και δεν εκβιάζεται από κανέναν», τονίζει και σημειώνει πως «η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του Ολυμπιακού κατανοεί ότι πίσω από την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση κρύβονται επιχειρηματικές και πολιτικές σκοπιμότητες και είναι βέβαιο ότι απομονώνει τέτοιες ολιγαρχικές λογικές και πρακτικές». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα «να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να καταδικάσουν, τόσο τους χθεσινούς τραμπουκισμούς, όσο και τη σημερινή ανακοίνωση της Θύρας 7 που προαναγγέλλει αντισυγκεντρώσεις που μας θυμίζουν τις θλιβερές εποχές των Γκοτζαμάνηδων».