X

Θεσσαλονίκη: κλειστά σχολεία λόγω των προβλημάτων υδροδότησης

Το μαρτύριο της «σταγόνας» που αντιμετωπίζει εδώ και μέρες η Θεσσαλονίκη, ανάγκασε πολλούς δήμους να κλείσουν τα σχολεία. Έκλεισε και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας την Πέμπτη.

Ant1news

Κλειστά παρέμειναν σήμερα αρκετά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης που παρουσιάζονται τα τελευταία 24ωρα ύστερα από τη σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού.

Η πολυήμερη διακοπή της υδροδότησης έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα τόσο στην καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, που με εμφιαλωμένο νερό μαγειρεύουν, πλένουν τα πιάτα ή κάνουν ακόμη και μπάνιο, καθώς και στην λειτουργία βασικών υποδομών, όπως τα εργαστήρια νοσοκομείων και διάφορες δομές.

Πυρά της αντιπολίτευσης

«Την ίδια στιγμή που ο κ.Τσίπρας, με το μισό του υπουργικό συμβούλιο, βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη τάζοντας και πάλι μεγάλα έργα, κατέρρεε το δίκτυο υδροδότησης της πόλης. Είναι ντροπή, εν έτει 2018, να μένει μια πόλη για 4 μέρες χωρίς νερό. Ας αφήσει, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας τα μεγάλα λόγια κι ας ασχοληθεί με τα πραγματικά  προβλήματα των πολιτών. Εκτός, αν φροντίζει να ξεκινήσει για κάποιους νωρίτερα η Εβδομάδα των Παθών», δήλωσε ο Τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής.

 «Η κατάσταση με τις διακοπές στην παροχή νερού στην Θεσσαλονίκη, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Τα σχολεία κλειστά, χειρουργεία ακυρώνονται, τα προβλήματα υγιεινής πολλαπλασιάζονται. Επί τρεις ημέρες οι αρμόδιοι δεν μπορούν να αποκαταστήσουν πλήρως την υδροδότηση. Εξαντλούνται σε ανακοινώσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, και  στην προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών, «ξεχνώντας» ότι επί τρία χρόνια έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Η  εικόνα αυτή της «διάλυσης» έρχεται ελάχιστες ημέρες μετά τις φιέστες του κ. Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, και αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι ανίκανοι να δώσουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα όταν αυτά ανακύπτουν», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.