X

Σαμαράς: θα τους καθίσω στο σκαμνί για την σκευωρία της Novartis (βίντεο)

Σφοδρή επίθεση του πρώην Πρωθυπουργού τόσο στην Κυβέρνηση όσο και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Τι λέει για το Σκοπιανό και τις τουρκικές προκλήσεις.

Ant1news

Ευθεία επίθεση στην Κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash. Χαρακτηρίζει σκευωρία τις κατηγορίες στο πρόσωπό του για την υπόθεση Novartis, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως θα καθίσει στο σκαμνί τους ψευδομάρτυρες.

Για το όνομα των Σκοπίων, υποστηρίζει πως μία σύνθετη ονομασία θα μπορούσε να μην περιέχει τον όρο “Μακεδονία” και κατηγορεί τον Πρωθυπουργό πως δέχεται να υπογράψει τα πάντα προκειμένου να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία.

Αναλυτικότερα, στην συνέντευξη ο κ. Σαμαράς αντιπαρέρχεται μία προς μία τις κατηγορίες για την υπόθεση Novartis και εξαπολύει μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα. Κάνει λόγο για “λάσπη στον ανεμιστήρα”, που θα γυρίσει στα πρόσωπα των σκευωρών, όπως τους ονομάζει.

«Γνώριζαν και εξήγγειλαν δημόσια την “ανάμειξη” πρώην Πρωθυπουργών 11 μήνες πριν βρεθούν ψευδομάρτυρες να καταθέσουν. Γνώριζαν και δημοσιοποιούσαν  τις καταθέσεις των “προστατευόμενων”, δηλαδή “άγνωστων” σε όλους ψευδομαρτύρων μέρες πριν γίνουν! Παρέπεμψαν την υπόθεση στην Βουλή μήνες μετά την αναφορά πολιτικών προσώπων, χωρίς να διασταυρώσουν καν τις ψευδομαρτυρίες. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Όχι να διερευνήσουν τι πραγματικά συνέβη. Ε, αυτή η λάσπη θα γυρίσει στα πρόσωπά τους», αναφέρει.

 

Ο πρώην Πρωθυπουργός περνά στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας πως ενώ η δική του Κυβέρνηση μείωσε δραστικά τη φαρμακευτική δαπάνη, ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που τότε υποστήριζε τις θέσεις της Novartis.

«Κόψαμε τη σπατάλη στο φάρμακο κατά 63% μέσα σε δυόμιση χρόνια! Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι τότε. Και μας κατήγγειλε κι από πάνω όταν ψηφίσαμε τα μέτρα που έκοψαν τη σπατάλη. Και ταυτιζόταν τότε με τις θέσεις της Novartis! Σκληρή θα είναι η ιστορία για τους σκευωρούς και τους συκοφάντες. Θα τους πάω μέχρι τέλους και θα λογοδοτήσουν! Σας το υπόσχομαι! Θα τους καθίσω στο σκαμνί και θα τους αναγκάσω να αποκαλύψουν ποιος και γιατί τα σκαρφίστηκε», υπογραμμίζει.

«Με τον Τσίπρα βρήκαν παπά και πάνε να θάψουν όλο το χωριό»

Σκληρές είναι οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί για τον Αλέξη Τσίπρα και την βούληση του να αλλάξει τώρα το όνομα των Σκοπίων: «Με τον Τσίπρα “βρήκαν παπά και πάνε να θάψουν όλο το χωριό”! Βρήκαν τον άνθρωπο που για να μείνει λίγο παραπάνω στην εξουσία, δέχεται να υπογράψει τα πάντα. Σου λέει “τους έκοψα τις συντάξεις, τους τάραξα τους φόρους και δεν μίλησαν. Σιγά να μην αντιδράσουν αν δώσω και το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια”… Έτσι σκέφτηκε και ο Τσίπρας αλλά και κάποιοι απ’ έξω».

 

Ο Αντώνης Σαμαράς απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι η συμφωνία στο Βουκουρέστι είχε ανοίξει το δρόμο για τη χρήση του όρου “Μακεδονία”: «Ο ίδιος (Καραμανλής) δεν είχε αναφερθεί ρητά σε όνομα με τη λέξη “Μακεδονία”. Σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα και «Κεντρική Δημοκρατία των Βαλκανίων», χωρίς αναφορά στη Μακεδονία».

«Όπως έδειξαν και τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, οι Έλληνες δεν ξέχασαν το όνομα της Μακεδονίας. Και ούτε πρόκειται…Μην ξεχνάτε πως ο Εθνάρχης είχε πει στις αρχές του 1992: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική». Κι εκείνη τη στιγμή έσπασε η φωνή του και δάκρυσε. Νομίζετε πως μπορεί η ΝΔ να ξεχάσει αυτή την παρακαταθήκη;», επισημαίνει ο κ. Σαμαράς.

 

«Το ατύχημα με την Τουρκία συνέβη ήδη»

Για την τουρκική επιθετικότητα τονίζει ότι πλέον έχει περάσει σε νέο, πιο επικίνδυνο στάδιο. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, «το ατύχημα που φοβόταν ο Αμερικανός Πρέσβης ήδη συνέβη. Οι Τούρκοι είχαν “γκριζάρει” τα Ίμια από το 1996. Τώρα, 22 χρόνια αργότερα, διακηρύσσουν ευθέως ότι είναι “τουρκικό έδαφος”. Κι αυτό είναι ασφαλώς μια νέα κατάσταση. Που δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε. Μην ξεχνάτε, κυριαρχικά δικαιώματα υπάρχουν και στη θάλασσα».