X

Κάθε Παιδί μια Αγκαλιά- Eβδομάδα προσφοράς!

Οι άνθρωποι του ΑΝΤ1 επισκέφθηκαν τα Ιδρύματα που στηρίζει ο Όμιλος με την πρωτοβουλία του. Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ant1news

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΑΝΤ1, «Κάθε παιδί, μια αγκαλιά», όπου φέτος το Πάσχα δίνει «φωνή» σε μικρότερα Ιδρύματα και Φορείς σε όλη την Ελλάδα που στηρίζουν παιδιά σε ανάγκη, πρόσωπα και εργαζόμενοι του ΑNT1 επισκέφθηκαν τα ιδρύματα και γνώρισαν από κοντά το σπουδαίο έργο που επιτελείται.

Η Ρίτσα Μπιζόγλη, επισκέφτηκε την εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, «Ελίζα». H δημοσιογράφος συνάντησε το προσωπικό και τους εθελοντές οι οποίοι της εξήγησαν πως λειτουργεί ο Οργανισμός και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο και τις υπηρεσίες του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το «Ελίζα» είναι από τις ελάχιστες εξειδικευμένες ΜΚΟ στην Ελλάδα που ασχολούνται με την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση, και η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία.

Η Ρίτσα Μπιζόγλη, συνομίλησε με την κα Αφροδίτη Στάθη, διοικητική διευθύντρια του «Ελίζα» για το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να γνωρίζουν πως να προστατεύουν το σώμα τους και να αναγνωρίζουν τη διαφορά  ανάμεσα στο «ασφαλές» και στο «όχι-ασφαλές»» άγγιγμα. Επιπλέον, να θυμούνται ότι δε ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΤΕ.

 

 

Οι Φάνης Λαμπρόπουλος, Νικολέτα Ράλλη, Δημήτρης Ουγγαρέζος συναντήθηκαν με τα παιδιά από τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, «Αγκαλιά». Οι τρεις παρουσιαστές συνάντησαν το προσωπικό και τους εθελοντές που τους εξήγησαν πως λειτουργεί ο Οργανισμός και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο και τις υπηρεσίες του. Ακόμη έγιναν παιδιά μαζί με τα παιδιά που φροντίζει η «Αγκαλιά», τους μοίρασαν δώρα, έπαιξαν, ζωγράφισαν και αντάλλαξαν πολλές αγκαλιές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η «Αγκαλιά» προσφέρει προστασία στο παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησής όσο και μετά τη γέννησή του και συγχρόνως στηρίζει τους γονείς ηθικά και υλικά. Στόχος της είναι να παρέχει υπηρεσίες, εντελώς δωρεάν και να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για να μεγαλώνει το παιδί σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον, με τη ζεστή παρουσία της μητέρας και του πατέρα.

 

Επιπλέον, ο ΑΝΤ1, προσπαθεί πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Τα τελευταία χρόνια επενδύει σταθερά στον Εθελοντισμό, ενισχύοντας ταυτόχρονα το ομαδικό πνεύμα αλλά και την προσφορά, μέσα από τη συλλογική προσπάθεια.

 

Για το λόγο αυτό την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 15.30, εργαζόμενοι του ΑΝΤ1 και οι ηθοποιοί της σειράς «Παρθένα Ζωή», Γιάννης Ποιμενίδης και Ευγενία Σαμαρά, έδωσαν ραντεβού στη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα», στην Κηφισιά, όπου φιλοξενεί 24 κορίτσια (5-18 ετών).

 

Εκεί μία θερμή υποδοχή τους περίμενε από τους ενοίκους της στέγης καθώς και των ανθρώπων που εργάζονται εκεί και μία μεγάλη έκπληξη. Τα κορίτσια έπαιξαν τραγούδια που ετοίμασαν ειδικά για την περίσταση στο πιάνο και όλοι μαζί έγιναν μία παρέα, έφτιαξαν δώρα για τις γιορτές του Πάσχα, μοίρασαν χαρά, χαμόγελα, αγάπη και αισιοδοξία και φυσικά αντάλλαξαν ευχές και πολλές αγκαλιές.

 

Οι δράσεις συνεχίζονται κι αυτή την εβδομάδα, από σήμερα Μ. Δευτέρα μέχρι και τη Μ. Τετάρτη, το  ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ και το Still Standing, έχουν ετοιμάσει special επεισόδια με πολλούς γνωστούς καλεσμένους. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για τις ανάγκες των 10 Ιδρυμάτων που στηρίζει ο ΑΝΤ1, σε Αθήνα, Αίγινα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ιωάννινα και Πάτρα.

 

 

Παρέα με τις δύο λαμπερές παρουσιάστριες, Ζέτα Μακρυπούλια και Μαρία Μπεκατώρου και εκλεκτούς καλεσμένους, φέτος το Πάσχα στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς.

 

 

Τη Μ. Εβδομάδα, από Μ. Δευτέρα έως Μ. Τετάρτη, συντονιζόμαστε καθημερινά στις 15.00 και στις 17.30, στον ΑΝΤ1 και παρακολουθούμε τα special πασχαλινά επεισόδια ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ και Still Standing για καλό σκοπό!

Ο ΑΝΤ1 με στόχο να μεγιστοποιήσει το αποτύπωμα της ενέργειάς του, δημιούργησε, αποκλειστικά γι’ αυτό τον σκοπό, ειδική γραμμή υποστήριξης, με στόχο να ενισχύσει το έργο και τις καθημερινές ανάγκες αυτών των Ιδρυμάτων. Μπορείτε και εσείς αν θέλετε να βοηθήσετε και να συμβάλλετε στην πρωτοβουλία του ΑΝΤ1 για να έχει «Κάθε παιδί, μια Αγκαλιά»! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε μήνυμα από το κινητό τη λέξη ΠΑΙΔΙ στο 54961 (Χρέωση: 3,65€/sms συν ΦΠΑ),  ή καλώντας από σταθερό στο  90 11 51 77 00 (Χρέωση: 3,91€/κλήση συν ΦΠΑ & τέλος τηλεφωνίας).

Γιατί εσείς και εμείς, μπορούμε να χαρίσουμε ζεστασιά και χαμόγελα σε ακόμη περισσότερα παιδιά.

#KathePaidiMiaAgkalia