X

“Πράσινο φως” του ΚΑΣ στο ΒΒC για το Σούνιο

Κατά πλειοψηφία δόθηκε η έγκριση του αιτήματος, για λιγότερες ώρες γυρισμάτων.

Ant1news

"Ναι" εκ των υστέρων και κατά πλειοψηφία είπε το ΚΑΣ στο BBC που είχε ζητήσει να κάνει γυρίσματα στο Σούνιο. 

Στην δεύτερη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο εξέτασε το νέο αίτημα του βρετανικού δικτύου, για λιγότερες ώρες γυρισμάτων στον αρχαιολογικό χώρο, το Συμβούλιο "άναψε πράσινο φως" με 12 θετικές και 2 αρνητικές ψήφους.

Ο χώρος θα διατεθεί στις 11 Απριλίου για να γίνει η προετοιμασία των γυρισμάτων και στις 12 Απριλίου για να γυριστούν οι περιβόητες σκηνές, μεταξύ 07:00 και 13:00 (αντί 19:00 που ανέφερε το αρχικό αίτημα της εταιρείας «FALIRO HOUSE PRODUCTIONS – Παραγωγές Κινηματογράφου – Τηλεόρασης ΑΕ»), για το γύρισμα σκηνών της τηλεοπτικής σειράς του BBC η "Μικρή Τυμπανίστρια", βασισμένη στο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ, σε σκηνοθεσία του διάσημου Παρκ Τσαν Γουκ. 

Τα 2 μέλη του Συμβουλίου που ψήφισαν αρνητικά, δεν ήταν αντίθετα στην παραχώρηση του χώρου, αλλά δεν συναίνεσαν να δοθεί άδεια για γυρίσματα τις ώρες που το Σούνιο είναι ανοιχτό για το κοινό.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, δήλωσε ότι «η σημερινή απόφαση του ΚΑΣ αποτελεί θετική εξέλιξη. Η ανάπτυξη και ο σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομία δεν αποτελούν ασύμβατες έννοιες».