X

Γεννηματά για Σκοπιανό: θα τοποθετηθούμε όταν έρθει ενιαία κυβερνητική πρόταση στη Βουλή

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κοτζιά – Γεννηματά για το Σκοπιανό. Τι αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον της Προέδρου.

Ant1news

Περίπου 90 λεπτά κράτησε η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στο γραφείο της δεύτερης στη Βουλή.

Συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά ανέφεραν ότι η ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών ήταν ουσιαστική και η συζήτηση επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ χωρίς καμία αναφορά στην τουρκική επιθετικότητα και τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν, αλλά ούτε για τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. Μικρή αναφορά έγινε για τη κατάσταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κατέστη σαφές ότι όταν η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έρθει στη Βουλή, το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα με βάση τη θέση του για σύνθετη ονομασία erga omnes και με νομικές δεσμεύσεις για την απάλειψη του αλυτρωτισμού.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στη συνάντηση παρόντες ήταν ο αρμόδιος από τη Κ.Ο της ΔΗΣΥ για την εξωτερική πολιτική Ανδρέας Λοβέρδος, ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης και ο πρώην πρέσβης και σύμβουλος της κ. Γεννηματά, Δημήτρης Καραϊτίδης.

 

 

Η συνάντηση Σκοπιά – Γεννηματά για το Σκοπιανό, συνέπεσε και με την αλλαγή της πινακίδας στο αεροδρόμιο των Σκοπίων. Σήμερα τοποθετήθηκε η νέα πινακίδα και πλέον το ονομάζεται και με τη «βούλα» ως «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» από «Μέγας Αλέξανδρος».