X

Στοχευμένα “πυρά” για τις δηλώσεις Μητσοτάκη

Πως σχολιάζουν, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ.

Ant1news

Πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στον ρ/σ Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον κ. Μητσοτάκη «πλήρη πολιτική σύγχυση». «Έκπληξη» προκάλεσαν στο ΠΑΣΟΚ τα λεγόμενα του προέδρου της ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση. «Πάλι κρύφτηκε ο κ. Μητσοτάκης πίσω από το δάχτυλό του, σχολίασαν οι ΑΝΕΛ    

ΣΥΡΙΖΑ: σε πλήρη πολιτική σύγχυση ο κ. Μητσοτάκης

«Τα όσα δήλωσε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, κατέστησαν σαφές πως βρίσκεται σε πλήρη πολιτική σύγχυση, αφού σε όλα τα θέματα υπέπεσε σε κραυγαλέες αντιφάσεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης:  

Θέλει και δεν θέλει λύση στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
Θέλει και δεν θέλει Συνταγματική Αναθεώρηση.
Θέλει και δεν θέλει επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Θέλει οι εργοδότες να τηρούν την εργατική νομοθεσία, αλλά έχει καταψηφίσει όποιον νόμο ενισχύει τους εργαζόμενους που έχει έρθει στη Βουλή.
Θεωρεί πως η υπόθεση Novartis είναι και σκάνδαλο και σκευωρία. Διακηρύττει πως πρέπει να έρθουν όλα στο φως, ενώ είχε καταψηφίσει τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής και, αφού συστάθηκε, αποχώρησε η ΝΔ .

Εκεί που δεν έχει καμία σύγχυση, είναι στην εμμονή του σε αντικοινωνικές πολιτικές απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους».

ΠΑΣΟΚ: έκπληξη η αλλαγή στάσης του κ. Μητσοτάκη

“Παρακολουθήσαμε σήμερα με εύλογη έκπληξη την νέα αλλαγή της στάσης του κυρίου Μητσοτάκη στο θέμα της Συνταγματικής αναθεώρησης” σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Όπως εξηγεί “σήμερα μας είπε ότι «Θέλω να επιδιώξω την συναίνεση για το μεγάλο και δεν συμβιβάζομαι στο μικρό». Μας είπε επίσης ότι η πρότασή του για ευρεία συνεννόηση για την συνταγματική αναθεώρηση, σε αυτή την Βουλή και με αυτή την Κυβέρνηση, ισχύει στο ακέραιο”.

“Το ερώτημα είναι: Ήταν λοιπόν του παρόντος ή  «λάθος η στιγμή γι’ αυτή την συζήτηση;» όπως μέχρι χθες μας λέγατε κύριε Μητσοτάκη;” καταλήγει το ΠΑΣΟΚ

ΑΝΕΛ: παροιμιώδης η δειλία του κ. Μητσοτάκη

«Πάλι κρύφτηκε ο κ. Μητσοτάκης πίσω από το δάχτυλό του. Για μια ακόμη φορά φοβήθηκε να διατυπώσει τις θέσεις του για τα σοβαρά εθνικά ζητήματα. Το μόνο που γνωρίζει καλά είναι να αφηνιάζει, όπως και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του κόμματός του» σχολίασε  η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Ο Κ. Μητσοτάκης έχει μια απύθμενη ευκολία στο να εκτοξεύει ύβρεις εναντίον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου, που δεν αξίζουν του παραμικρού σχολιασμού, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να αρθρώσει μισή κουβέντα όταν ερωτάται για τις θέσεις του είτε στα εθνικά είτε στα οικονομικά ζητήματα» πρόσθεσε η κ. Παπαδοπούλου.

«Η δειλία του είναι παροιμιώδης. Αρχηγός κόμματος που κρύβεται, προφανώς δεν είναι αυτό που θα ήθελαν οι Έλληνες πολίτες» κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ.